Al de instellingen van WinBooks on Web zijn gegroepeerd in één enkele submenu, van de menu .

Het instellen van een dossier bestaat uit het aanpassen van dit dossier in functie van uw werkgewoontes. Voor een snelle opstart, adviseren wij volgende volgorde:

1. Vul bepaalde verplichte instellingen in (zoals bijvoorbeeld BedrijfsgegevensBTW-gegevens of de Specifieke rekeningen) die bijgevolg gedefinieerd zijn om uw boekingen in te brengen of de Opstellen van de BTW-aangifte te kunnen opstellen.
    Andere instellingen zoals deze m.b.t. het invoeren - hoewel facultatief - versnellen het invoeren en blijken hierdoor zeer nuttig te zijn.
  2. Voeg de Dagboeken (met name de financiële dagboeken, - de andere dagboeken (verkoop-, aankoop-, DP) zijn reeds aanwezig) toe, in dewelke u uw boekingen in WinBooks on Web zal invoeren.

Naargelang de behoefte van de boekingen, kunt u vervolgens:

Tenslotte kunt u in functie van uw informatiebehoeften, uw eigen velden toevoegen aan de fiches van de rekeningen of bepaalde velden wissen die u nooit gebruikt.