In het linkergedeelte van het scherm vindt u alle reeds aangemaakte gebruikers in uw omgeving.
In het rechtergedeelte van het scherm vindt u 2 kolommen:  Heeft toegang tot XXX dossier(s) en Heeft geen toegang tot XXX dossier(s).

Het beheer van gebruikers is voorbehouden en alleen toegankelijk voor gebruikers met een beheerdersprofiel.

Hoe een nieuwe gebruiker aanmaken?

Klik op  om een nieuwe gebruiker aan te maken.

Vul zijn Naam, Voornaam, E-mailadres en twee keer het Wachtwoord in. Het e-mailadres wordt automatisch als login gebruikt.

Zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord invoert met hoofdletters en speciale tekens. Vermijd wachtwoorden zoals 123456 !

Vul eventueel een geldigheidsperiode in om de toegang van de gebruiker tot de applicatie te beperken.

Bepaal de 'time out sessie' (na bijvoorbeeld 30 minuten inactiviteit in de toepassing zal de gebruiker terug moeten inloggen).

Klik vervolgens op .

Selecteer het type toegang in de boekhouding van WinBooks on Web dat u wenst toe te kennen aan deze gebruiker.

• Geen toegang: kan geen enkele functie gebruiken.
  • Raadpleging: kan alle gegevens bekijken en rapporten afdrukken, maar kan geen gegevens wijzigen.
  • Invoeren: kan klanten, leveranciers en data-invoer (verkopen, aankopen, financiële en diverse verrichtingen) beheren, en balansen, dagboeken, overzichten en aanmaningen afdrukken.
  • Boekhouder: kan alle handelingen uitvoeren, behalve schermen aanpassen en gebruikersaccounts beheren.
  • Administrator: heeft volledige toegang tot alle functionaliteiten.

Klik vervolgens op .

Selecteer het type toegang in de facturatie (commercieel beheer) van WinBooks on Web dat u wenst toe te kennen aan deze gebruiker.

• Geen toegang: kan geen enkele functie gebruiken.
  • Raadpleging: kan alle gegevens bekijken en rapporten afdrukken, maar kan geen gegevens wijzigen.
  • V.P.: voor het personeel van een verkooppunt (deze functionaliteit werd nog niet ontwikkeld in WinBooks on Web).
  • Invoeren: kan artikelen, documenten, klanten en leveranciers beheren en facturen afdrukken.
  • Boekhouder: kan alle handelingen uitvoeren, behalve schermen aanpassen, modules activeren en gebuikers beheren.
  • Administrator: heeft volledige toegang tot alle functionaliteiten.

Klik vervolgens op .

Definieer het gebruikersprofiel dat u aan deze gebruiker wenst te koppelen met betrekking tot de overgang naar een nieuwe versie.

• Alpha tester: kan het dossier upgraden tijdens het ontwikkelingsproces
  • Beta tester: kan het dossier upgraden wanneer er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld zijn, maar nog niet volledig getest.
  • Early adopter: kan het dossier upgraden wanneer er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld zijn en wanneer de gebruiker bereid is om WinBooks te helpen bij het oplossen van de eerste bugs.
  • Follower: het dossier pas upgraden door een gebruiker die bugs wenst te vermijden.
  • Last adopter: het dossier pas upgraden door een gebruiker die eerder een applicatie verkiest zonder bugs dan nieuwe functionaliteiten.

Klik vervolgens op .

Kies de taal waarin de gebruiker gaat werken.

U kunt ook de optie Gevorderd kiezen.

Kies:

• De taal van de gebruikersinterface (Taal van de menu's, van de opties, enz...).
  • De taal van de boekhoudkundige gegevens (taal van de omschrijvingen van de rekeningen, de dagboekcodes, enz... ,op voorwaarde natuurlijk dat deze taal in de dossieropties werd geactiveerd.
  • De regionale instellingen (Beheer decimaal teken, datumformaat, ...)
  • De eerste dag van de week
  • Bewaar uw aanpassingen door op  te kikken.
Informatie WinBooks portaal

Vul hier uw login en uw wachtwoord in dat u van uw verdeler ontvangen hebt in het kader van het gebruik van gekoppelde producten zoals WinBooks View, Connect, Virtual Invoice (met OCR herkenning) en die een connectie- Id vereisen met ons uitwisselingsplatform van documenten.

Deze login en wachtwoord kunnen eveneens ook later in de WinBooks Id van uw dossier worden ingevuld.

Klik vervolgens op

Selecteer het (de) dossier(s) waartoe de gebruiker toegang zal hebben en klik op

Een gebruiker wijzigen

Bij het wijzigen van een gebruiker, zijn de verschillende schermen dezelfde als de schermen bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker.

Een gebruiker wissen

Wanneer u een gebruiker wenst te wissen, selecteer deze, druk op  en bevestig het verwijderen ervan.

Een wachtwoord wijzigen

Klik op  om het wachtwoord van een vooraf geselecteerde gebruiker te wijzigen.

Vul het oude wachtwoord in en vul tweemaal het nieuwe wachtwoord in. Bewaar deze aanpassing.

Het wachtwoord moet minstens 12 karakters bevatten, waarvan 3 van de volgende 4 soorten karakters: hoofdletters, kleine letters, cijfers, speciale tekens.

Een wachtwoord herinitialiseren

Als de gebruiker zijn wachtwoord vergeten is, klik op  om zijn wachtwoord te herinitialiseren en hem een mail te sturen met deze nieuwe inloggegevens voor de 'WinBooks on Web'-toepassing.

Bepalen tot welke dossiers een gebruiker toegang heeft

1. Kies een gebruiker. U kunt ook meerdere gebruikers selecteren.
  2. Kies in de kolom Heeft geen toegang tot xxx dossiers, het dossier waartoe de gebruiker toegang zal hebben. U kunt ook meerdere selecties maken.

3. Klik op  .
  4. Uw selectie verschijnt nu in de kolom Heeft toegang tot xxx dossiers.
  5. Omgekeerd, klik op   om een dossier te verwijderen uit de kolom Heeft toegang tot xxx dossiers.
  6. Sluit het scherm.

Alleen de administrator van de licentie heeft de benodigde rechten om een ​​andere gebruiker toegang te verlenen tot het (de) dossier(s) van zijn licentie.