Dit scherm biedt elke gebruiker de mogelijkheid om, volgens zijn eigen criteria, zijn voorkeuren te configureren bij het inboeken van boekstukken.

U hebt toegang tot deze functie door in het configuratiescherm te klikken op .

Standaard tab stop: stop de cursor op bepaalde velden tijdens het inboeken

Bij het invoeren van facturen, kunt u de velden definiëren waar de cursor verplicht op moet stoppen. In tegengesteld geval, zal de cursor niet automatisch op deze velden stoppen. U hebt steeds de mogelijkheid om deze alsnog in te vullen. U kunt dus bepalen dat de cursor op volgende velden moet stoppen: Datum, Vervaldatum, Opmerking en Mededeling /OGM.

Standaarddagboeken

Indien u dit wenst, vul de dagboekcode in van het dagboek dat u per type dagboek per default wenst op te roepen.

Indien u enkel over één dagboek (per type dagboek) beschikt, is het niet nodig om deze in te vullen, vermits dit dagboek automatisch zal worden voorgesteld in het inboekscherm.

Validatie van de data

Vink de nodige vakken aan wanneer u wilt dat het programma controleert of u nog geen gelijkaardige factuur hebt ingeboekt.

In ons voorbeeld, zal het programma u waarschuwen wanneer een boekstuk met hetzelfde bedrag en dezelfde datum, voor eenzelfde relatie werd ingeboekt.

Fiche

Nieuwe fiche

Tijdens het aanmaken van een nieuwe fiche van een relatie of een algemene rekening, hebt u de mogelijkheid om de informatie die u noodzakelijk acht te personaliseren tijdens het invullen ervan.

Activeer de fiche die overeenkomt met uw keuze en selecteer de velden via de knop.

Markeer het veld dat u wilt weergeven in ficheweergave  of in lijstweergave .

Klik vervolgens op  en herstart de toepassing.

De nieuwe identificatiefiche bevat nu alleen de velden die u vooraf hebt geselecteerd.

Deze nieuwe identificatiefiche heeft geen tabbladen meer. Het toont alleen de essentiële informatie van het bedrijf (van de algemene rekening) en de standaardwaarden. De volledige identificatiefiche is steeds toegankelijk door op de knop (Ga naar)  te klikken.

De verrichtingen van derde partijen en van de algemene rekeningen zijn toegankelijk door op de knopte klikken.

Alle functionaliteiten (velden, iconen, ...) worden beschreven in de rekeningfiches van de online help van WinBooks on Web.

De procedure voor het aanmaken van nieuwe klantenfiches is ook geldig voor nieuwe leveranciersfiches en de nieuwe fiches van de algemene rekeningen.

Data van het document

Specificeer het aantal dagen waarop geboekt kan worden vóór of na vandaag.

Standaard zoeken

Elke identificatiefiche kan individueel worden geconfigureerd om de gebruiker een voor hem specifieke zoekmethode aan te bieden. De verschillende zoekmogelijkheden zijn:

• Laatste zoekkolom
  • Referentie
  • Naam
  • Btw-nummer (enkel voor de klanten- en leveranciersfiches)
  • Opzoeking in de volledige tekst

Aankoop/Verkoop

Toon dringende memo betreffende relatie bij het inboeken

Vink deze optie aan om bij het inboeken van een aankoop-/verkoop- of NC-document de dringende memo te bekijken die gespecificeerd is in de fiche van een derde partij (klant of leverancier).

Bewaar uw aanpassingen wanneer u gedaan hebt.