Om een gegeven in een tabel op te zoeken

De knop  naast een veld, dat naar een tabel verwijst, laat toe de bijbehorende tabel te openen en er een gegeven aan toe te voegen, te wijzigen of te wissen.

1. Kies de bij te werken tabel onder de Algemene tabellen in het Configuratiescherm of rechtstreeks in een Fiche (van de relaties, de algemene rekeningen, ...).
  2. Zoek het te wijzigen gegeven.
    In het bovenste gedeelte van het scherm, kunt u kiezen om te sorteren op omschrijving i.p.v. op referentie. Door het intypen van de eerste karakters van de gemaakte zoekselectie, verplaatst u zich vlugger in de tabel. Klik op   om over te gaan naar het vorige/volgende gegeven.
    U kunt eveneens gebruik maken een volledige-tekst zoekopdracht door op  te klikken. Typ vervolgens het woord (of gedeelte van het woord) dat in alle velden van de tabel wordt weergegeven, moet worden gezocht.

Als u eenmaal uw woord hebt ingevoerd, vergeet dan niet op de ENTER-toets van uw toetsenbord te drukken om het zoeken te starten.

Bijvoorbeeld, een zoekopdracht naar het woord maand in de tabel van de betalingsvoorwaarden geeft het volgende resultaat:

Klik op  indien u terug wenst te gaan naar de incrementele zoekopdracht.

Om een gegeven in een tabel te wijzigen

1ste methode
  1. Na selectie van het te wijzigen gegeven, klik op het tabblad Fiche en voer uw wijzigingen uit.
  2. Bewaar uw aanpassingen.
2de methode
  1. Klik op  onderaan in het tabblad Lijst.
    Alle aanpasbare velden in het volledige scherm verschijnen in het blauw.
  2. Klik op het einde van uw wijzigingen op  om terug naar de raadplegingmodus te keren.

U kunt slechts de velden aanpassen die zichtbaar zijn in het tabblad LIJST. Indien u andere informatie wenst te wijzigen moet u de eerste methode gebruiken.

Voor de talen en de landen kan er niets gewijzigd worden. Deze tabellen zijn gebaseerd op de ISO-codes. Het zijn ook tabellen die geen lijstweergave hebben.