U hebt toegang tot deze functie door in het  configuratiescherm te klikken op het icoon .

Deze tabel geeft de lijst weer van alle boekjaren die in dit dossier door WinBooks on Web worden beheerd.

Voor elk boekjaar wordt de begin-en einddatum van het boekjaar, de status en het nog niet bestemde resultaat weergegeven (verschil tussen uw 6 en 7 rekeningen).

In het tabblad FICHE, kunt u de naam van het boekjaar, de alternatieve naam (indien u meerdere talen in het dossier beheert) en de eindperiode van uw laatste boekjaar aanpassen.

De eindperiode van het boekjaar is enkel toegankelijk voor het laatste open boekjaar en voor zover er geen boekingen in deze periode zijn.

Klik op  om de toegang tot een boekjaar te blokkeren. Deze knop wijzigt dan in   en geeft aldus aan dat het boekjaar geblokkeerd is. Door terug op  te klikken, zal het boekjaar opnieuw gedeblokkeerd zijn.
Deze actie, complementair aan het afsluiten van periodes, is onontbeerlijk wanneer u er zeker van wil zijn dat er geen enkele transactie meer zal plaatsvinden in het betrokken boekjaar.

Om een ​​eerder gesloten boekjaar te kunnen openen, zal de applicatie u vragen om de admin-code van uw licentie in te voeren. Voor deze bewerking zijn administratorrechten vereist.

Het Nog niet bestemd resultaat geeft het saldo van de rekeningen van de klassen 6 en 7 weer. Dit saldo moet 0 zijn na het boekhoudkundig verwerken van het bestemde resultaat van het boekjaar.

Bij het openen van het boekjaar N+2, zal er gevraagd worden om de 6 en 7 rekeningen van het boekjaar N te salderen. Hetzelfde geldt wanneer u besluit een boekjaar af te sluiten.