In het linkergedeelte van het scherm vindt u alle reeds aangemaakte dossiers in uw omgeving.
In het rechtergedeelte van het scherm vindt u 2 kolommen:  'xxx gebruiker(s) gebruikt (gebruiken) dit dossier' en 'xxx gebruiker(s) gebruikt (gebruiken) dit dossier niet'.

Een dossier aanmaken

Voor het aanmaken van een dossier verwijzen wij naar het hoofdstuk: Een dossier aanmaken.

Een dossier wissen

Selecteer het (de) te wissen dossier(s). De Administratorcode van uw licentie zal u worden gevraagd.

Bevestig al dan niet het wissen.

Een dossier wissen

Het wissen van een dossier is een onomkeerbaar operatie, na bevestiging. Opdat een dossier kan gewist worden, mag er geen gebruiker meer aan gelinkt zijn.

Bepalen welke gebruikers toegang hebben tot een dossier

1. Kies een dossier. U kunt ook meerdere dossiers kiezen.
  2. In de kolom 'xxx gebruiker(s) gebruikt (gebruiken) dit dossier niet', kies de gebruiker die toegang zal hebben. U kunt ook meerdere selecties maken.
  3. Klik op .
  4. Uw selectie verschijnt nu in de kolom 'xxx gebruiker(s) gebruikt (gebruiken) dit dossier'.
  5. Omgekeerd, klik op  om een gebruiker te verwijderen uit de kolom 'xxx gebruiker(s) gebruikt (gebruiken) dit dossier'.
  6. Sluit het scherm.

Toevoegen van een externe boekhouder aan een dossier

Elke externe boekhouder van het bedrijf, die al dan niet over een 'WinBooks on Web'- licentie beschikt, heeft recht op een GRATIS toegang tot het dossier van zijn klant.

Klik in het tabblad dossier op  om een externe boekhouder aan dit dossier toe te voegen.

Vul de licentiecode en de gebruikerslogin van de externe boekhouder in (in het geval hij over zijn eigen WinBooks on Web licentie beschikt) en klik vervolgens op .

De externe gebruiker werd correct aan het boekhouddossier gekoppeld en bevindt zich in het linkergedeelte van het scherm 'xxx gebruiker(s) gebruikt (gebruiken) dit dossier'.

Gelieve contact op te nemen met uw verdeler wanneer uw externe boekhouder geen WinBooks on Web licentie heeft.

Modules

Een externe boekhouder die inlogt in het dossier van zijn klant, zal toegang hebben tot alle modules van zijn eigen licentie, zelfs indien de finale klant niet over deze modules in zijn licentie beschikt.

Het is niet mogelijk om een externe boekhouder toe te voegen in een Accountant (fiduciaire) licentie.