Om de betaaltermijnen van aankoop- en verkoopfacturen correct te beheren (30 dagen einde maand, contante betaling, betaling binnen de 15 dagen na de factuurdatum, ...), heeft WinBooks on Web een vooringesteld veld BETALINGSVOORWAARDE voorzien in de klant- en leveranciersfiche waarin u de gepaste betaalcode kunt recupereren. Dit veld laat toe een vervaldatum – die u kunt wijzigen – tijdens het boeken van de facturen voor te stellen. U kiest bijvoorbeeld de betaalcode 30E (30 dagen einde maand) als betalingscode voor een leverancier. Wanneer u later een factuur invoert voor een aankoop bij deze leverancier, zal WinBooks on Web automatisch de vervaldatum op basis van de betaalcode 30E en de datum van het document uitrekenen. Met 4 augustus 2020 als datum wordt de vervaldatum 30/09/2020.

U hebt toegang tot deze functie door in het configuratiescherm op het icoon  te klikken.

Tabblad 'Lijst'

De lijstweergave toont de betalingsvoorwaarden die standaard door WinBooks on Web worden voorgesteld bij het aanmaken van het dossier.

Tabblad 'Fiche'

Klik op  om een nieuwe betalingsvoorwaarde aan uw tabel toe te voegen.

Referentie

Voer de unieke referentie van de betalingsvoorwaarde in.

Betalingsvoorwaarde

Vul de berekeningsmethode in. Vul het aantal dagen in dat moet worden toegevoegd aan de factuurdatum of op het einde van de maand.

Als u kiest voor de optie Einde maand, kunt u nog een aantal dagen in de volgende maand toevoegen.
Bijvoorbeeld, 30 dagen einde maand + 15, geeft voor een factuurdatum van 1 februari 2021 als vervaldatum 15 april 2021.

Omschrijving

Vul een omschrijving en eventueel een alternatieve omschrijving in.

Voor het aanmaken, aanpassen of wissen van een betalingsvoorwaarde, verwijzen wij naar het hoofdstuk De tabellen bijwerken.