Met WinBooks on Web kunt u facturen en creditnota's per e-mail verzenden als bijgevoegde bestanden.

De e-mails worden daarom verzonden met een vaste tekst en de factuur wordt als .PDF- of .XML-bestand bij de e-mail gevoegd. Het PDF-formaat wordt vaak gebruikt en gratis downloadbare tools zijn beschikbaar op internet.

Er zijn 3 elektronische factuurformaten beschikbaar: e-fff V2, e-fff V3 en PEPPOL. Alleen de formaten e-fff V2, e-fff V3 + PDF kunnen per e-mail worden verzonden.

Elektronische facturen in PEPPOL-formaat worden nu verwerkt door ons digitalisatieplatform en de webservice van onze partner CODABOX.

De instellingen worden gedefinieerd in het tabblad 'Algemeen' van de Opties van de facturatie en in de klantenfiches.