Zodra de module Vaste Activa geactiveerd is, krijgt u het icoon  in de werkbalk links van WinBooks on Web te zien.

• Alvorens de instellingen te definiëren, lees het hoofdstuk m.b.t. de verschillende wijzen waarop afschrijvingen berekend worden.
  • Kies vervolgens in het configuratiescherm onder de module Vaste activa, de Opties Vaste Activa om de algemene instellingen m.b.t. het beheer van uw vaste activa (boekingsrekeningen, berekeningsmethoden, ...) te definiëren.
  • Via Bestanden / Vaste activa in de horizontale menu, kunt u de basisgegevens m.b.t. de verschillende vaste activa invoeren, de investeringslijst en de historiek ervan raadplegen.
  • Via Afschrijvingsvoorstellen onder Operaties / Vaste Activa, kunt u de diverse posten m.b.t. de afschrijvingen genereren en in de algemene boekhouding opnemen.
  • De Specifieke bewerkingen laten u toe bepaalde situaties te beheren, zoals het rekening houden met een Herwaarderingsmeerwaarde, een Realisatie, enz. ...