Indien u over de veiligheidsmodule beschikt, kan u sommige rekeningen vertrouwelijk maken. De op vertrouwelijke rekeningen geboekte bedragen zijn onzichtbaar voor de gebruikers die de toestemming niet hebben om deze te raadplegen.

Om sommige algemene rekeningen vertrouwelijk te maken

1. Voeg het veld VERTROUWELIJK aan de fiches van het boekhoudplan toe.

• Open het dossier.
  • Start de menu DOSSIER, PARAMETERS, BESTANDEN.
  • Klik op het tabblad BOEKHOUDPLAN.
  • Vink het vak VERTROUWELIJK aan en bevestig het toevoegen van het veld.

• Wijzig – indien nodig - de plaats van het invoerveld in de fiche. Hiervoor gaat u zoals voor alle voorgedefinieerde velden te werk.
  • Klik op de knop  en bevestig het bewaren.

2. Definieer de vertrouwelijke ALGEMENE REKENINGEN.

• Selecteer de optie ALGEMENE REKENINGEN in de menu BESTAND.
  • Selecteer de rekening die u vertrouwelijk wil maken en klik op het tabblad FICHE.
  • Kruis het vak VERTROUWELIJK in het onderste gedeelte van de fiche aan.

• Klik op de knop  om de wijziging op te slaan.
  • Herhaal deze stappen voor alle algemene rekeningen die u vertrouwelijk wil maken.

3. Leg BEPERKINGEN AAN DE GEBRUIKERS op.

• Selecteer de optie GEBRUIKERS/BEDRIJVEN in de menu DOSSIER.
  • Selecteer - in de lijst van reeds aangemaakte gebruikers – de gebruiker die de toestemming niet heeft om de op vertrouwelijke rekeningen geboekte bedragen te zien. Voeg – indien nodig - een nieuwe gebruiker toe.
  • Klik op  om de status van de geselecteerde gebruiker te wijzigen.
  • Selecteer – in het onderste gedeelte van het nieuwe venster m.b.t. de toegangsrechten – het vak ALLE TOEGANGSRECHTEN BEHALVE aan.
  • Selecteer – in de afrollijst – DE VERTROUWELIJKE REKENINGEN BEKIJKEN en vink het vak aan om de overeenkomende beperking op te leggen.

• Klik op  om de wijzigingen op te slaan.
  • Klik op  om deze gewijzigde toegangsrechten in alle andere dossiers te laten gelden.
  • Sluit het venster om terug naar de hoofdmenu te gaan.
  • Vanaf nu worden de op vertrouwelijke rekeningen geboekte bedragen gemaskeerd voor alle niet-bevoegde gebruikers.