Deze procedure heeft invloed op de structuur van sommige bestanden : het is dus aangeraden vooraf een veiligheidskopie van het dossier te maken.

Om een vooringesteld veld te activeren

1. In het menu DOSSIER : klik op de optie PARAMETERS en vervolgens op de optie BESTANDEN.
  2. Klik op het tabblad van de aan te passen fiche.
  3. Klik in LIJST VAN DE BESCHIKBARE VELDEN in het veld dat u wenst te activeren, bijvoorbeeld het E-mailadres in de klantenfiche en bevestig uw keuze. De vooringestelde velden hebben reeds een omschrijving. Onder de invoerzone van de omschrijving krijgt u ook een kleine uitleg over het veld.

4. Indien u zo'n veld wenst voor de klantenfiche alleen, klik dan in de checkbox naast leverancier boven rechts in het venster.
  5. Het resultaat wordt direct in het onderste gedeelte van het scherm getoond, welk het paramatreerbare gedeelte van de fiche is. In ons voorbeeld komt een invoerzone voor het E-mailadres in het onderste gedeelte van het scherm te staan.
  6. De plaats van het veld kan gemakkelijk gewijzigd worden. Wijs het veld in het onderste gedeelte van het scherm aan, hou de linkermuisknop ingedrukt en sleep het veld op de gewenste plaats Merk op dat de cursor van vorm verandert (zodra u een veld aanwijst).

7. Klik op  om de wijzigingen te registreren en het veld aan de fiche toe te voegen.

Sommige velden zijn aan elkaar gekoppeld. Wanneer u beslist om er eentje ervan te installeren zullen de gekoppelde velden automatisch volgen. Zo zijn bv de velden IBAN en BIC aan elkaar gekoppeld, ook de velden Natuurlijke persoon 281.50, Naam, Voornaam en Nationaal nr kunnen niet apart geïnstalleerd worden.