Om toegang te krijgen tot deze optie dient een dossier actief te zijn. Indien dit niet het geval is, ga eerst over naar het openen van een dossier.

Enkel de gebruiker SYSTEM mag gebruikers toevoegen.

1. In de menu DOSSIER : klik op de optie GEBRUIKERS/BEDRIJVEN.
  2. Selecteer Gebruikers .
  3. Klik op  .

1. Typ de Naam van de gebruiker. Maximum 15 karakters, alfanumeriek.
  2. Selecteer de Taal waarin hij zal werken.
  3. Typ eventueel het Wachtwoord dat hem toegang tot een dossier zal geven en, in voorkomend geval, bevestig dit wachtwoord door het opnieuw te typen.
  4. Selecteer zijn toegangsrechten. Een gebruiker van het type beheerder heeft alle rechten.
  5. Klik op  .
  6. U kunt hem nu toegang geven tot de dossiers waarin hij zal kunnen werken of het venster sluiten. In dit laatste geval zal de gebruiker enkel tot het actief dossier toegang hebben.

Bij het bepalen van de toegangsrechten van een gebruiker van het type beheerder, kan u hem voortaan deze rechten toekennen voor ALLE dossiers. Hij zal dan voor alle dossiers over hetzelfde wachtwoord beschikken.
Niettemin kan hem de toegang tot welbepaalde dossiers ontzegd worden. Daarvoor dient u het betrokken dossier te openen, en de beperking "een dossier openen" voor deze beheerder, aan te vinken.

De klonen

WinBooks biedt de mogelijkheid om de rechten van een gebruiker (de KLOON) zo in te stellen dat ze in feite afgeleid zijn van de rechten van een referentiegebruiker (de MASTER) of van diens rechten in een welbepaald dossier.
Standaard zal de kloon toegang hebben tot dezelfde dossiers als de master, en beschikken over dezelfde rechten als die van de master in het referentiedossier.

Uiteraard kan u specifieke toegangsrechten voor een welbepaald dossier
aan een kloon toekennen. Daarvoor hoeft u enkel het betrokken dossier te openen, en de rechten voor die gebruiker aan te passen. Voor de overige dossiers zal de kloon nog steeds over dezelfde rechten als de master beschikken.
Wanneer een kloon een dossier wenst te openen, bepaalt WinBooks zijn rechten als volgt :
Niveau 1 : Indien de kloon over specifieke rechten beschikt voor dit dossier, zal WinBooks die in acht nemen. Indien dit niet het geval is, gaat men over naar het tweede niveau.
Niveau 2 : Indien er voor dit dossier rechten werden bepaald voor de master, zullen die in acht genomen worden. Indien dit niet het geval is gaat men over naar het derde niveau.
Niveau 3 : WinBooks kent de rechten toe die voor de master in het referentiedossier toegekend werden.