1. Indien u een geregistreerde versie van WinBooks net gestart hebt, ga naar stap 3.
  2. Indien dit nog niet gebeurd is, sluit het geactiveerde dossier (het demodossier bv.).
  3. In het menu DOSSIER : klik op de optie OPENEN DOSSIER.
  4. Het dialoogvenster Openen van een dossier verschijnt :

Naam

Typ de gebruikersnaam die u door de dossierbeheerder toegekend werd of SYSTEM om een dossier te activeren dat net aangemaakt werd.

WinBooks stelt de naam voor van de gebruiker die als laatste het programma gestart heeft op uw computer en dus ook de lijst van dossiers waartoe hij toegang heeft.

Wachtwoord

Typ uw vertrouwelijke wachtwoord of laat het veld leeg indien geen enkel wachtwoord gedefinieerd werd.
In geval van een nieuw dossier is er geen wachtwoord indien u het dossier als gebruiker SYSTEM opent : om de vertrouwelijkheid van het dossier te beschermen, ken een wachtwoord toe.

Bedrijf

Selecteer het te openen bedrijf in de afrollijst. Bedrijven zijn op verkorte naam gesorteerd. Het laatst geactiveerde dossier wordt voorgesteld.

In de afrollijst vindt men alle dossiers terug waarvoor die gebruiker toegang heeft. Omdat SYSTEM voor alle dossiers gedefiniëerd is, stelt WinBooks met SYSTEM alle dossiers voor.

Boekjaar

Het boekjaar gekozen bij het aanmaken van het dossier wordt automatisch voorgesteld.
Indien u een dossier opent waarin u twee boekjaren geopend hebt, selecteer hetgene waarin u wenst te werken. Standaard stelt WinBooks het boekjaar waarin u bij de vorige werksessie gewerkt hebt, voor.

Indien u een archief m.b.t een afgesloten boekjaar opent, hebt u geen andere keuze dan het afgesloten boekjaar : het boekjaar kan geraadpleegd/afgedrukt worden, maar u kan geen wijzigingen meer aanbrengen.

1. Klik op de knop  om het geselecteerde dossier te activeren.

Wat wilt u doen ?