Open het scherm voor het maken van een nieuwe actie via:

• de menu Invoeren  > Een nieuwe actie invoeren
  • de knop  in de werkbalk
  • de knop in het scherm Raadplegen acties.

Op deze pagina:

Bovenaan de pagina

Een actie coderen

Het opzoeken van een bedrijf en een klant gebeurt op dezelfde wijze als in het Raadplegen acties. scherm.

• Met de knop kunt u de fiche bewerken van de derde partij die in het actieblad is geselecteerd.
  • Met de knop opent de webbrowser de Google Maps-pagina met de route tussen het adres van het bedrijf (de Logistics gebruiker) en het adres van de derde partij dat is geselecteerd in het actieblad.

De in te voeren velden zijn :

• Het type actie
  • Het statuut
  • De prioriteit
  • De gebruiker die de actie opvolgt
  • Het dossier
  • De limietdatum
  • Het onderwerp en de inhoud van de actie

Een koppeling maken met een document van het commercieel beheer

Als u het nieuwe 5.0-documentscherm gebruikt en u wilt Een koppeling maken met een document van het commercieel beheer (veld Gekoppeld document ) door op de knop in het actie-scherm te klikken, is het noodzakelijk om in de algemene parameters, Tabblad Documenten, instelling Invoerscherm documenten, de optie Het versie 5.0 scherm gebruiken met toegang tot het versie 4.2 scherm aan te vinken.

Bovenaan de pagina

Documenten gekoppeld aan een actie

Hier is het gedeelte van het scherm dat de lijst met de documenten van de actie bevat.

U kan meerdere documenten koppelen aan een actie.
De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar :

KnopOmschrijving

Met deze knop kan u een document importeren : d.i. het bestand opzoeken en het importeren in de gegevensdirectory van het programma (in de subdirectory DOCUMENT van de directory DATA van het dossier).
Het originele bestand wordt op die manier gekopieerd en ingelast in het dossier. Bij het nemen van een backup kan u er eventueel voor kiezen om de in de CRM geïmporteerde bestanden niet mee te backuppen.

Met deze knop kan u een bestand opzoeken en een link leggen naar het opgezochte bestand. In dit geval zal het programma geen kopie maken van het originele bestand. Zolang als het bestand op dezelfde plaats opgeslagen blijft, zal ook de koppeling geldig zijn en kan u het bestand openen via de actie die u aan dit bestand gekoppeld heeft.

Met deze knop kan u een nieuw document aanmaken op basis van een « template »-document. Deze optie zal voornamelijk gebruikt worden voor Word documenten die samenvoegingsvelden bevatten (zie verder voor uitgebreide uitleg over samenvoegdocumenten). Het principe is dat een « template »-document gekopieerd en samengevoegd wordt. Het samengevoegd document wordt vervolgens gekopieerd naar de directory DOCUMENT van het dossier.

Met deze knop kunnen via een contextueel menu de volgende 3 acties worden uitgevoerd:

• Importeer de actieve e-mail als bijlage.
  • Importeer de actieve e-mail als bijlage en voeg de tekst van de e-mail toe aan de beschrijving van de actie
  • Importeer alleen de tekstinhoud van de actieve e-mail en voeg deze toe aan de beschrijving van de actie

Met deze knop kan u een document wissen. Indien dit een geïmporteerd document betreft, zal de kopie van het document die zich in de directory DOCUMENT bevindt uit deze directory gewist worden, wat inhoudt dat ook de koppeling gewist wordt : het oorspronkelijke document zal nooit gewist worden.

Met deze knop kan u een Word document dat samenvoegingsvelden bevat, aanpassen. (zie verder voor uitgebreide uitleg over samenvoegdocumenten). Deze knop heeft dus geen enkel effect indien u een ander soort document probeert te openen.

Met deze knop kan u een document openen. Indien het een Word-document betreft dat samenvoegingsvelden bevat, zal het programma de samenvoeging uitvoeren. Opgelet, het samengevoegde document is een tijdelijk document : elke wijziging in dit document zal verloren gaan. Om een samengevoegd document te wijzigen, kies de optie« Nieuw document» op basis van een « template » die samenvoegingsvelden bevat. Een dergelijk document zal eenmaal samengevoegd, bewaard worden in de directory DOCUMENT en kan dan aangepast worden. Indien het een ander soort document betreft (XLS, PDF,...) zal het programma het bestand openen zoals gewoonlijk. Opgelet, indien u een gekoppeld document opent, wijzigt u het origineel document. U krijgt dan ook een waarschuwing die u hieraan herinnert.

Met deze knop kan u een geselecteerd document afdrukken. Indien het een koppeling betreft naar een Word document met samenvoegingsvelden, zal het programma het resultaat van de samenvoeging afdrukken. Om een « bron »-document dat samenvoegingsvelden bevat af te drukken, dient u de wijzigingsknop voor dat soort documenten te gebruiken; u kan het document dan afdrukken via Word.

Met deze knop kan u het geselecteerde document bewaren in een directory naar keuze (de doeldirectory wordt opgeslagen in functie van de gebruiker). Het brondocument blijft uiteraard op zijn oorspronkelijke plaats bewaard (of het nu gaat om een geïmporteerd document of om een link). Deze optie is dus nuttig om een document uit een actie te halen en te kopiëren naar een andere plaats.

Opmerkingen

• Een gekoppeld document wordt in de lijst van de documenten in het vet weergegeven.
  • Dubbelklik op de naam van een bestand in de lijst om het document te bekijken (zelfde effect als een klik op de knop .
  • De interne omschrijving is wijzigbaar (kolom 1 in de lijst)
  • Hieronder de waarschuwing indien u een origineel document opent (link naar een bestand) :

U heeft de mogelijkheid om deze melding niet meer te zien tijdens de duur van een werksessie. Zodra u de applicatie terug opstart, is de melding terug actief.

Bovenaan de pagina

Knoppen in een actie-fiche

Indien u een actie raadpleegt:

In bewerkingsmodus:

Indien u een nieuwe actie toevoegt, bent u automatisch aan het wijzigen.
De knop  laat u dan toe om de actie te bewaren.

Nadat u een actie bewaard heeft, beschikt u over de volgende mogelijkheden :

KnopOmschrijving

Met deze 2 navigatieknoppen kunt u van het ene formulier naar het andere gaan, vanaf het moment dat het scherm is geopend vanuit de consultatielijst.

Terugkeren naar de wijzigingsmodus

Een nieuwe gekoppelde actie aanmaken

De actie afdrukken. Zie Een actie afdrukken

De actie versturen via e-mail. Zie Een actie per e-mail versturen

De actie inplannen. Zie De actie plannen als de M2-add-on niet is geactiveerd, zie anders Planningmodule als deze M2-module is geactiveerd.

De actie factureren

De actie wissen

Bovenaan de pagina

Een actie afdrukken

• Als u de inhoud van een actieblad met een standaardrapport wilt afdrukken, schakelt u de optie Rapport gebruiken om het actieblad af te drukken in.
  • En om af te drukken via een merge-document, vinkt u de optie Een samenvoegdocument gebruiken om de actiefiche af te drukken aan. (zie Aanmaken van een samenvoegdocument in « WORD »)
    U kan een Word samenvoegingsdocument gebruiken om de inhoud van de actie af te drukken : dit document dient dan als « layout »

Indien u ook het vak De documenten hernomen voor deze actie afdrukken aanklikt, kan u ook deze afdrukken.

Voorbeeld van een samengevoegd document voor een type actie :

Bovenaan de pagina

Een actie per e-mail versturen

U kan een aantal instellingen definiëren voor het versturen van een e-mail :

KnopOmschrijving
E-mail

Een persoon toevoegen voor het versturen in kopie

E-mail kopie

Een persoon toevoegen voor het versturen in verborgen kopie

Onmiddellijk versturen van de boodschappen

In dit geval zijn er twee mogelijkheden:

• De eerste optie is om De tool « Clic-Yes ».  te installeren, wat het programma toelaat een boodschap te sturen naar Outlook zonder dat Outlook u een bevestiging vraagt alvorens de mail te versturen. Dus hier gaat het om het omzeilen van Outlook-beveiliging. Als de toepassing "Clic-Yes" is geïnstalleerd, hoeft u niets te doen, de e-mail wordt zonder bevestiging verzonden. Een kleine vertraging van 3 seconden is vereist tussen elke e-mail (in het geval van een mailing met meerdere ontvangers). Zie verder voor de uitleg van het hulpprogramma "Clic-Yes" dat bij de module CRM wordt geleverd.
  • Een tweede mogelijkheid is de Add-in « Advanced Security for Outlook » te installeren. Dit programma laat toe om een lijst van de toepassingen te definiëren die met Outlook mogen communiceren en bijgevolg uw Outlook mogen gebruiken. Zodra deze lijst vervolledigd is (naarmate u er meer en meer toepassingen aan toevoegt), zal Outlook volledig op de achtergrond functioneren als uw CRM met Outlook communiceert. U dient echter voorzichtig te blijven bij het definiëren van de toegelaten toepassingen...

Zie ook verder voor meer info over deze add-in (freeware) die eveneens met de CRM module meegeleverd wordt.

Verzending 'groot belang'Versturen als belangrijk bericht
Verzending met aanvraag van afleveringsrapporten

Versturen met vraag van ontvangstbevestiging

Attachments in de verzending insluiten

Documenten van de actie mee versturen als attachments aan de mail.

Indien één van de documenten een HTML document is, zal het eerste document uit de lijst gebruikt worden als inhoud van de e-mail (een dergelijk email zal dus steeds verstuurd worden in HTML formaat).

Indien er geen HTML bestand is, zullen de standaardinstellingen van Outlook bepalen of de e-mail verstuurd wordt in « Plain text » of in « HTML » formaat.

Onderwerp en inhoud van de persoonlijke mailIn dit stadium kan u nog de inhoud van het onderwerp en van de e-mail wijzigen, die standaard opgehaald worden uit het onderwerp en de inhoud van de actie.

Resultaat in uw OUTBOX :

De naam van de bestanden in de bijlagen komt overeen met het label (is aanpasbaar) dat u eraan hebt gegeven (kolom Label in de lijst met documenten van de actie).

Bovenaan de pagina

Een actie inplannen

Zonder de M2-Planningsmodule is het mogelijk om deze actie in uw Outlook-agenda te plannen (zie Planningsmodule voor planning met de M2-module).

de eerste interactie met de kalender van Outlook kan wat langer duren

Ziehier een afspraak gegenereerd in uw Outlook kalender :

De begin- en einddatum zijn opgehaald uit de actie (zie blok « Planning » in de fiche van de actie).
Indien niets gedefinieerd is in de actie, worden de huidige dag en uur gebruikt; u kan dit nog wijzigen in Outlook. Wijzigingen van datum en/of uur in Outlook passen automatisch de datum en uur van de actie in de CRM aan.
De « reminder » is standaard ingesteld op 1 uur, maar is wijzigbaar via een algemene instelling in de CRM module. U kan de parameters voor de « reminder » ook instellen op het niveau van het type actie (zie De tabel met de « type historieken» bijwerken).

Bovenaan de pagina

Planningsmodule.

Met de bijkomende module « M2 », is het beheer van de planning nog vollediger en biedt de CRM nog meer mogelijkheden aangezien het programma in dat geval toegang geeft tot het volgende scherm :

U kan hier :

• De geselecteerde actie plannen
  • De planning van de andere acties en dit per gebruiker (« opgevolgd door ») raadplegen door u te verplaatsen van week tot week met de 2 sturingstoetsen.
  • Direct, vanuit de « toolbar » een nieuwe actie plannen.

Om de tijdszone te plannen, dient u het beginuur te selecteren (enkele klik in de overeenkomstige cel), vervolgens met de muis neerwaarts te glijden en opnieuw te klikken in de cel die overeenstemt met het einduur.