Introductie

Het programma Outlook is voorzien van een beveiliging om te vermijden dat een extern programma e-mails zou genereren en die automatisch, dit is zonder tussenkomst van de gebruiker, zou versturen.
Een dergelijke beveiliging is uiteraard « vervelend » ifv het automatisch verzenden van e-mails.

Zonder deze tool, zal Outlook, elke keer als Outlook oordeelt dat een externe applicatie tracht een « delicate » handeling uit te voeren, de controle overnemen en een venster openen waarin het u vraagt of u akkoord gaat met deze handeling. Het is in deze omstandigheden uiteraard moeilijk een automatische mailing uit te voeren, want u zal dan om 100 e-mails te kunnen versturen, 100 x op « ja » dienen te klikken ...

U kan dit omzeilen door een gratis tooltje te installeren : « Click Yes » (Grootte : 94 KB)

Het is een klein programma dat op de achtergrond uitgevoerd wordt en dat zich installeert rechts onder bij de andere actieve services op uw pc. Het programma communiceert rechtstreeks met deze tool en zal zo opdracht geven om op « ja » te klikken als Outlook hierom vraagt.

Installatie

1. Het bestand « ClickYesSetUp.exe » uitvoeren (meegeleverd met de module CRM)
  2. Voer een standaardinstallatie uit zoals voor elk Windows pakket.
  3. Klik, éénmaal klaar, met de rechtermuisknop op het icoontje voor de zojuist geïnstalleerde service :
  4. Klik de volgende opties aan: « Start on logon » en « Start suspended »

Gebruik

Bij het opstarten van de pc, zal deze service actief zijn maar in wachtstand. Een klein rood kruisje over het icoontje geeft aan dat de service op dit moment de automatische klik op de « ja »-knop - telkens als Outlook hierom vraagt - niet toelaat. Er is dus geen enkel risico dat programma's met slechte bedoelingen buiten uw weten om misbruik maken van uw Outlook.

Zodra u echter een automatische mailing start vanuit het CRM programma, zal dit aan « Click Yes » de opdracht geven om automatisch te klikken op de « ja »-knop. Zodra de mailing afgelopen is, geeft het programma aan « Click Yes » de opdracht zich terug in wachtstand te zetten.

Het programma doet in 3 situaties beroep op « Click Yes » :

• Automatische mailing (versturen van e-mails zonder bevestiging)
  • Toevoegen van een afspraak in de agenda
  • Inlezen van de Inbox.

Voor het versturen van e-mails zonder bevestiging geldt echter steeds een « time out » van 4 à 5 seconden per mail; deze « time out » kan jammer genoeg niet omzeild worden.
In de andere situaties is het effect van « Click Yes » ogenblikkelijk, u ziet enkel dat het Outlook venster zeer kort de controle overneemt, waarna de CRM die terug overneemt en het laatste actieve venster terug op de voorgrond brengt. (Bijvoorbeeld, bij het inlezen van de Inbox, kan het programmavenster soms verdwijnen en na enkele seconden terug op de voorgrond komen.)