Het hoofdscherm, toegankelijk via de menu Bestand >  Raadplegen acties of via de knop in de werkbalk, laat u toe :

• te zoeken in de bestaande acties. U beschikt hiervoor over een aantal zoekcriteria zoals : de code van het bedrijf, de contactpersoon, het soort actie, het statuut van de actie, de gebruiker die de actie opvolgt,de begin- en eindvervaldatum, de aanmaak- of wijzigingsdatum, het onderwerp, een gekoppeld document uit het commercieel beheer, een gekoppelde factuur, een gekoppelde offerte, het dossier waarin de actie ondergebracht is.
  • een actie toe te voegen
  • een gekoppelde actie toe te voegen (opvolging van een bestaande actie)
  • een actie te wijzigen
  • een actie te kopiëren
  • een actie te wissen
  • de lijst van de acties - die beantwoorden aan de ingevoerde selectiecriteria - af te drukken
  • een aantal specifieke handelingen uit te voeren : aanmaken van nieuwe acties op basis van het resultaat van de selectie, genereren van een mailing op basis van het resultaat van de selectie, de globale facturatie op te starten voor de 'factureerbare' acties, de planning te consulteren, de planning te synchroniseren met Outlook, de tabel van de 'bookmarks' op te halen, de tabel met de actietypes op te halen.

Op deze pagina:

Bovenaan de pagina

Selectie bedrijf :

De selectiefuncties in de CRM zijn identiek aan de selectiefuncties die worden gebruikt om een document te coderen.

Incrementeel zoeken

In het veld Naam kunt u een naam typen. Het systeem zoekt naar een derde terwijl u typt.

Naarmate het zoeken vordert, toont het informatieblok de contactgegevens van de derde partij.

Gevorderd zoeken

Indien u op F2 drukt in de zone "Naam" komt u terecht in het gevorderde zoekscherm.

In dit scherm kan u zelf bepalen in welke velden u wenst te zoeken. Tevens kan u meerdere zoeksequenties invoeren, gescheiden door een spatie. Zodra een van de zoeksequenties aanwezig is, wordt het record geselecteerd. Het zoekprincipe is identiek aan het filtersysteem in het artikel- of derdenscherm (indien u in "lijst"-modus werkt).

In de zone "Contact" kan u dezelfde zoeksystemen toepassen : ofwel zoeken op ingevoerde karakters ofwel via het zoekscherm (hier via F3). Indien u reeds een bedrijf geselecteerd heeft, zal enkel gezocht worden binnen de contactpersonen van dit bedrijf.

In het zoekscherm voor de contactpersonen kan u met het karakter * alle contactpersonen zien : zo ziet u in ons voorbeeld de contactpersonen voor het zojuist geselecteerde bedrijf « ARTE PRINT ».

Het infoblok wordt bijgewerkt naarmate uw zoekacties, zo ziet u hier zowel de gegevens van de klant als van de geselecteerde contactpersoon.

Zo kan u ook rechtstreeks op de contactpersoon zoeken, zonder eerst een bedrijf te selecteren : tijdens het intypen van de zoeksequentie ziet u in het memoblok over welk bedrijf het gaat.

via de knop of de toetsen SHIFT+F12 kan u op elk moment uw zoekcriteria op nul stellen.

nadat u een bedrijf geselecteerd heeft in de zone "naam", kan u door hier te dubbelklikken de fiche van dit bedrijf openen

Bovenaan de pagina

Selectie acties

VeldOmschrijving
Type

selecteer het type actie

met de rechtermuisklik in dit veld opent u de tabel van de acties waarin u acties kan toevoegen, wijzigen of wissen. Meer hierover in De tabel met de « type historieken» bijwerken

Statuut

tabel met voorgedefinieerde niet-wijzigbare keuzes

Opgevolgd doortabel met de gebruikers van de applicatie.
PrioriteitKies Lage, Gemiddelde of Hoge prioriteit.
Parametreerbare zoeksequentie

Laat toe om eerder geprogrammeerde zoekopdrachten toe te voegen om gerichter naar acties te zoeken.
Het resultaat van het geprogrammeerde verzoek wordt vervolgens opnieuw gefilterd door de gebruikelijke zoekcriteria (type, prioriteit, status, etc.)

Klik met de rechtermuisknop in dit gebied om het scherm Statistieken van de acties te openen, zodat u query's kunt toevoegen, bewerken of verwijderen.

Hiermee kunt u nieuwe zoekcriteria definiëren.
Deze extra filtering wordt toegevoegd aan de standaardfilters.

Datumu dient hier aan te geven over welk soort datum het gaat.
OnderwerpZoek op onderwerp of in de hoofdtekst van de actie door het vakje Opzoeking in de body aan te vinken.
Gek.doc.het is mogelijk om automatisch een actie te genereren vanuit de afdruk of het versturen van een document via e-mail in het commercieel beheer (zie ook verder). In dat geval ziet u hier het dagboek en het documentnummer.
Gek.fact.het is mogelijk om automatisch facturen te genereren op basis van een aantal geselecteerde acties met het statuut « factureerbaar », in dit geval blijft de gegenereerde factuur gekoppeld aan de actie. U kan dus ook een actie opzoeken op basis van het nummer van de gekoppelde factuur.
Dossierhier kan u filteren op een dossier. Zie Instelling van het dossier van gekoppelde activiteiten

Bovenaan de pagina

Lijst met geselecteerde acties

Nadat u de selectiecriteria heeft ingevoerd, dient u op de knop  te drukken om de zoekactie te starten
Resultaat van een selectie :

• Een dubbele linkermuisklik op om het even welke kolom laat u toe om de actiefiche te openen.
  • Op elke actieregel zijn een aantal informatieve icoontjes te zien :

Zij geven u de volgende informatie. Is de actie :

• Afgedrukt
  • Verstuurd per mail
  • Beantwoord ('reply') per mail, doorgestuurd ('forward') per mail.
  • Gepland
  • Gekoppeld aan een andere actie
    • geeft aan dat de actie is gekoppeld aan een andere actie, dubbelklik op dit pictogram, het programma opent een nieuw consultatievenster met de geselecteerde actie en alle andere acties die daarmee verband houden.
    • Als u met de linkermuisknop op een andere kolom klikt, wordt het actieblad geopend.
  • Om het gemakkelijker te maken om de status van een actie bij te werken, is het mogelijk om de actie rechtstreeks vanuit de lijst te wijzigen met een rechtermuisklik.