Zodra de standaardgegevens zijn geïnstalleerd, zijn de 3 basisdagboeken van de facturatiemodule beschikbaar.

Tabblad Lijst

Tonen

Open de afrolmenu door op  te klikken en selecteer het type dagboeken dat u wilt weergeven.

• Alles
  • Offerte Klant
  • Levering Klant
  • Verkoopfactuur
  • Creditnota klant

Zoeken

Voer uw zoekopdracht uit in een van de 3 kolommen in het raster.

• Type
  • Referentie
  • Omschrijving

Gebruik de pijlen om (grijze lijn) het volgende of het vorige dagboek te selecteren. Het icoon  activeert het zoeken in de volledige tekst, zodat u naar elke term in een van de kolommen van het raster kunt zoeken.

Voorbeeld: typ het woord 'credit' in het zoekveld in de Volledige tekst-modus en druk vervolgens op de <Enter>-toets van uw toetsenbord om de zoekopdracht te valideren.

Alleen het dagboek 'Creditnota klant' wordt nu weergegeven. Klik op  om de Volledige tekst-modus te verlaten en alle nieuwe dagboeken opnieuw weer te geven.

Controleer de linken tussen de dagboeken van de facturatie en de dagboeken van de boekhouding

Met de knop kunt u de linken bekijken tussen de dagboeken van uw facturatiemodule en de module Algemene boekhouding.

Sommige dagboeken van de facturatiemodule hebben een directe link met de boekhouding. Dit zijn de dagboektypes 'Verkoop' en 'Creditnota'. Ze zullen daarom ook in de dagboeken van de boekhouding terug te vinden zijn, maar zullen niet alle gewenste wijzigingen kunnen ondergaan. De gebruiker is verplicht om, indien hij informatie wil wijzigen, deze uit te voeren via het oorspronkelijke dagboek, dus via de facturatiemodule.

Klik gewoon op  om uw lijst te vernieuwen.

Tabblad Fiche

Tonen

In de fiche wordt alleen het geselecteerde dagboek weergegeven. Ga naar het tabblad Lijst of gebruik de pijlen  om een ander dagboek te selecteren.

Zoeken

Het icoonactiveert het zoeken in Volledige tekst, zodat u kunt zoeken naar een term in één van de kolommen van de tabel van de dagboeken.

Omschrijving

Referentie

Referentie van uw dagboek

Omschrijving

Omschrijving van uw dagboek

Als het Beheer van de talen geactiveerd is in de parameters van uw dossier, is het mogelijk om een extra veld te bekomen voor de omschrijving van uw dagboek in een tweede taal.

Klik op  om de referentie en het gebruik van dit dagboek te blokkeren.

Opties

Datum van vandaag

Activeer deze optie zodat WinBooks on Web u standaard de huidige datum voorstelt wanneer u uw dagboek opent bij het inboeken.

Hoeveelheid = 1

Om het invullen van een factuur te versnellen kunt u voor elk artikel reeds hoeveelheid 1 in het document laten invullen, door deze optie aan te vinken.

Inclusief BTW

Activeer deze optie om in dit dagboek te werken met bedragen btw inclusief.

Documenten van dagboeken incl. BTW kunnen enkel verzonden worden naar andere documenten van dagboeken incl. BTW. Anders gezegd, als u een klantenlevering incl. BTW wenst te transformeren naar een factuur, kan dat enkel naar een facturatiedagboek incl. BTW.

Voer de betalingsstatus in

Activeer deze optie om de betalingsstatus van uw documenten te beheren

Raadpleeg de documentatie over de status 'Betaald' van facturen voor meer informatie over deze optie.

Geen boeking

Activeer deze optie om te werken met een dagboek 'verkoop' (of CN/Verkoop) dat niet gekoppeld wordt met de boekhouding.

Voeg geen XML toe bij verzending van e-mail

Activeer deze optie om het xml-bestand (formaat van de elektronische factuur) niet toe te voegen bij het verzenden van uw document per e-mail naar uw klant. Alleen de pdf van het document wordt dan verzonden.

Met verkoopsvoorwaarden

Activeer deze optie om uw verkoopvoorwaarden aan uw document toe te voegen

Raadpleeg voor meer informatie over deze optie de documentatie met betrekking tot het beheer van de verkoopsvoorwaarden in de documenten.

Lay-outs

Het raster van de lay-outs toont de verschillende lay-outs die aan uw dagboek zijn gekoppeld.

Het raster van de lay-outs toont de verschillende lay-outs die aan uw dagboek zijn gekoppeld.

Hoe een nieuwe lay-out aan mijn dagboek toevoegen?

Klik opom een nieuwe lay-out aan het geselecteerde dagboek toe te voegen.

Maak uw keuze in de lijst met voorgestelde lay-outs, klik open bewaar vervolgens uw keuze.

Hoe mijn logo toevoegen in een lay-out?

Klik op(update lay-out) in fiche van het dagboek,

blader door de boomstructuur van uw harde schijf met , om uw logo te selecteren (maximaal 100 Kb), selecteer uw bestand en klik vervolgens onderaan op . Sluit het venster van de lay-outs.

Onder Update lay-outs kunt u tevens:

• het aantal decimalen bepalen voor het BTW %
  • het maximaal aantal regelnummers in de body van een pagina bepalen
  • het afdrukvoorbeeld selecteren dat via Preview kan worden getoond

Andere opties in het raster van de lay-outs

Preview

Door op  te klikken, kunt u een afdrukvoorbeeld met fictieve gegevens bekomen van de geselecteerde lay-out.

Kopieën

Vul in de kolom Kopieën het gewenste aantal gewenste exemplaren bij het afdrukken in.

Archief

Selecteer met behulp van het afrolmenu  in de kolom Archief  de pdf-afdruk die u wenst op te slaan.

• Archiveer de laatst afgedrukte PDF
  • Archiveer alle afgedrukte PDF's

Knoppen

Dagboeken

Een nieuw dagboek aan uw dossier toevoegen

Een dagboek wissen

Aanmaken van aanpasbare velden in het venster van de dagboeken

Hiermee kunt u de referentie van dagboek hernoemen

Lay-outs

Een nieuwe lay-out aan uw dagboek toevoegen

Een lay-out wissen

Updaten van de informatie van het dagboek (logo, aantal decimalen, ...)

Downloaden van de lay-out

Visueel voorbeeld van de lay-out in pdf-formaat

Namen van de velden die worden gebruikt in de lay-out in xlsx-formaat