Version 1 Next »

Voordat u met het ophalen van de CODA rekeninguittreksels kan beginnen, dient u de nodige parameters te definiëren :

• Selecteer het menu OPERATIES en kies vervolgens de optie CODA BESTANDEN INLEZEN.
  • Klik op om de algemene parameters m.b.t. het inlezen te definiëren.

Automatisch belandt u in het tabblad Algemeen

Wachtrekening

Voer het nummer van de wachtrekening voor het boeken van de boekingen die WinBooks niet heeft kunnen matchen.

Volgnummer

Geef de te gebruiken correspondentie tussen het nummer van de rekeninguittreksel in het CODA bestand en het nummer van het overeenkomende boekstuk in het financiële dagboek.
Meestal gaat het om het door het jaartal te laten voorafgaan en het aantal posities te definiëren. Voorbeeld : opdat het uittreksel 27 in het boekstuk 2003027 geboekt zou worden, voer 2003 in gevolgd door 3 posities, wat u zal toelaten 999 uittreksels per jaar te ontvangen.

Splitsing van collectieve overschrijvingen

Wanneer het CODA bestand gegevens die voortvloeien uit een collectieve betaling aan leveranciers omvat, kan u kiezen om het totale bedrag op één rekening te boeken (meestal de wachtrekening die gebruikt werd bij het aanmaken van de overschrijvingen om deze te af te punten in de historiek van de leveranciers). Doch kan u ook opteren om het betaalde bedrag te splitsen en toe te kennen aan de verschillende betaalde leveranciers.

Splitsing van collectieve domiciliëringen

Wanneer het CODA bestand gegevens die voortvloeien uit een collectieve klantendomiciliëring omvat, kan u kiezen om het totale bedrag op één rekening te boeken. Doch kan u ook opteren om het betaalde bedrag te splitsen en toe te kennen aan de verschillende betrokken klanten.

Het domiciliëringnummer als mededeling gebruiken

Zodra een domiciliëringnummer gevonden is, zal het als mededeling bij de betaling dienen.

Zoekfunctie staken als OGM gevonden is

Indien er een OGM in het CODA bestand wordt gevonden, spoort WinBooks dit nummer op in het daartoe bestemd veldje in de ingevoerde aankoop- en verkoopfacturen. Indien deze optie aangekruist is, zal WinBooks niet verder zoeken als het OGM nummer gevonden is. Is deze optie niet aangekruist, dan zal WinBooks de OGM trachten te ontleden om eventueel een boekstuknummer te vinden en bijgevolg de betaling kunnen toe te wijzen.

Het splitsen van globale bedragen kan enkel gebeuren indien het CODA bestand de details van deze transactie eveneens bevat. Indien dit niet het geval is, moet u een verzoek hieromtrent indienen bij uw financiële instelling.

Eens u met de parameters klaar bent, klik op om terug te gaan naar het venster om CODA bestanden in te lezen.

Het tabblad Bestanden geeft toegang tot de correspondentietabel met de bankverrichtingscodes, de correspondentietabel met de bankrekeningen, het beheer van sleutelwoorden en het beheer van kredietkaarten
#Bovenaan de pagina