WinBooks bewaart de bankrekeningnummers op transparante wijze. Niet alleen zoekt het een rekeningnummer in de basisfiche van de klanten/leveranciers, maar het bewaart ook de bijkomende rekeningnummers dynamisch om deze bij de volgende injectie te kunnen gebruiken. Immers, bij het genereren van het betalingsvoorstel alsook bij het boeken van de wachtrekening in het financiële dagboek bewaart WinBooks de correspondentie Boekingsrekening/bankrekening. De volgende keer dat een betaling op deze rekening geboekt zal worden, zal WinBooks deze automatisch kunnen toewijzen. Deze dynamische correspondentietabel vindt u in de parameters.
In het tabblad Bestanden klik op  om toegang te krijgen tot de tabel met de correspondentie tussen bankrekeningen en algemene rekeningen.

Deze tabel is enkel toegankelijk indien de optie De rekeningen gebruiken aangekruist is.

Ofwel komen de bankrekeningen (IBAN) uit de klanten-/leveranciersfiches, ofwel zijn ze automatisch ingevuld bij vroegere injecties of bij het toewijzen van de bedragen op de wachtrekening in de financiële dagboeken.
Het aankruisvakje Uitsluitend met bankrekeningen bovenaan het scherm geeft enkel de fiches waarvoor een bankrekening (IBAN) vermeld wordt (hetzij in het basisbestand, hetzij door de CODA automatisering). In geval van CODA rekeningen kunnen meerdere rekeningen vermeld worden. Immers kan de klant betalen via de rekening van zijn bedrijf, via zijn eigen rekening. In voorkomend geval gebruik de afrollijst om de verschillende rekeningen te bekijken.

U kan :

• Een bankrekening wijzigen. Klik in het overeenkomende vak.
  • Op bankrekeningnummer zoeken. Geef het rekeningnummer in : WinBooks toont u dan de betrokken fiche(s). D.m.v. de knop ernaast kan u een fiche rechtstreeks openen.
  • Het vak 'Gebruiken' deactiveren. In dit geval geeft u uitdrukkelijk aan dat deze bankrekening op de overeenkomende fiche nooit geboekt kan worden. Dit zal het geval zijn voor een bankrekening die tot meerdere referenties behoort in de boekhouding. In geval van een rekening gekoppeld aan een kredietkaart, wordt dezelfde bankrekening gebruikt voor de uittreksels van de verschillende kaarthouders. In de boekhouding echter is er een fiche per kaarthouder geopend. We wensen dan ook niet dat op deze rekening automatisch (en verkeerd) geboekt wordt.