Elk dossier wordt in WinBooks met een gebruikersnaam geöpend (SYSTEM als default).
WinBooks gebruikt de gebruikersnamen om de personen die in een dossier werken te identificeren. Aan alle gebruikers worden specifieke toegangsrechten toegekend, samen met een eventuele beveiliging via wachtwoord.
Met de netwerkmodule mogen meerdere gebruikers hetzelfde dossier tegelijkertijd openen op voorwaarde dat, bij het openen van het dossier, verschillende gebruikersnamen worden gebruikt.
Het is dus noodzakelijk om eerst de verschillende gebruikers te definiëren, alsook hun toegangsrechten tot een dossier te bepalen.