Als u een manuele recuperatie wilt doen van uw gegevens in een nieuw dossier, lees dan eerst het hoofdstuk Invoeren van een beginsituatie voor het aanmaken van het dossier. Inderdaad, de manier waarop u uw gegevens wenst te recupereren zal bepalend zijn voor de manier waarop u de grenzen van uw eerste boekjaar bepaalt.

De gebruiker heeft de keuze tussen 4 mogelijkheden bij het aanmaken van een nieuw WinBooks on Web dossier

• Een nieuw 'leeg' dossier aanmaken
  • Een nieuw dossier aanmaken a.d.h.v. een WinBooks on Web back-up
  • Een nieuw dossier aanmaken a.d.h.v. een WinBooks Classic back-up
  • Een dossier aanmaken dat demogegevens bevat

Aanmaken van een nieuw dossier

Selecteer de bron om uw nieuwe dossier aan te maken en klik op  .

Algemene informatie van het dossier

Vul de Verkorte naam, de Volledige naam, het adres, alsook het BTW- /ondernemingsnummer van uw bedrijf in.

De informatie in het veld van de 'Verkorte naam' wordt automatisch aaneengeschakeld. U kunt geen spatie invoeren. Voer een geldig btw- of bedrijfsnummer in, WinBooks on Web voert een cijfercontrole uit op de geldigheid van het ingevoerde nummer.

In eenzelfde licentie is het niet toegestaan ​​om 2 dossiers met dezelfde verkorte naam te hebben.

De basisinstellingen van het dossier

Kies de Wetgeving, de valuta, de taal van uw dossier, het eventueel gebruik van een alternatieve taal, de lengte van de algemene rekeningen, het type oderneming en of u de BTW moet beheren

Afhankelijk van het type onderneming dat u kiest, biedt WinBooks on Web u een specifiek boekhoudplan. Sommige van de verstrekte informatie kan later worden gewijzigd, andere niet! (zoals bijvoorbeeld de wetgeving en de basisvaluta van uw dossier)

Grenzen van eerste boekjaar

Omschrijving van het boekjaar

Vul de omschrijving van het boekjaar in de hoofdtaal van het dossier en in de alternatieve taal in, indien deze optie werd geactiveerd.

Begin van de periode - Einde van de periode

Vul de eerste alsook de laatste boekhoudperiode van het eerste boekjaar in.
WinBooks on Web stelt per default een boekhoudperiode voor die overeenstemt met een kalenderjaar (gaande van januari 2021 tot en met december 2021).
U kunt echter kiezen voor een verschoven boekjaar en of, zoals dit veelal het geval is bij nieuwe bedrijven, een eerste boekjaar met meer dan 12 maanden.

WinBooks on Web maakt automatisch een overdrachtperiode aan voor de opening of heropening van de OPE  rekeningen en een sluitingsperiode CLO voor de Afsluitings D.P.  Deze periodes zijn niet inbegrepen in het aantal periodes waarvan hierboven sprake.

Recuperatie gegevens vanuit een ander dossier

Als u gegevens uit een ander dossier wenst te importeren, selecteer onderaan eerst het dossier en duid vervolgens de informatie aan die u uit dit dossier wenst te recupereren.

Als u geen gegevens uit een andere dossier wenst te recupereren, selecteer dan geen dossier in het raster.

Recuperatie gegevens vanuit een standaarddossier

Indien u in de vorige stap niets hebt aangeduid, kunt u evenwel gegevens uit een standaarddossier recupereren.

Selecteer de te activeren modules

Vink de modules aan die u wenst te activeren voor dit dossier en die in uw licentie zijn inbegrepen, zoals de Boekhouding, de Analytische boekhouding, de Vaste Activa, enz.

Voor bepaalde modules zijn er specifiek 'Snelle opstart'-handleidingen.

Het activeren van modules is exclusief voorbehouden aan de licentiebeheerder. Die heeft de mogelijkheid om de extra modules achteraf te activeren via het configuratiescherm van het dossier.

Bevestiging

En om te eindigen, bevestig het aanmaken van het dossier.

Wanneer het aanmaken beëindigd is, krijgt u hiervan een boodschap en kunt u onmiddellijk aan de slag gaan in het dossier dat u net hebt aangemaakt.

Voor meer gedetailleerde uitleg, ga naar: Een nieuw dossier aanmaken