We hebben de uitleg opgesplitst in functie van de gekozen boekingsmethode.

Om doorlopend te boeken

1. Klik op de menu INVOEREN.
  2. Klik op de optie FINANCIËLE VERRICHTINGEN.
  3. Voer de gegevens van de kop in, m.n. het financiële dagboek en de boekperiode : het beginsaldo wordt automatisch ingevuld.

Het vak Per boekstuk is niet aangekruist.

4. Klik op  om een boekstuk toe te voegen (met een nieuw nummer).

Indien u de synchronisatie met ISABEL GO hebt ingesteld voor dit dagboek, zal er een nieuw venster opengaan. In dit venster kan u kiezen tussen een handmatige invoer of het recupereren van CODA bestanden die van Isabel werden geïmporteerd.

5. De cursor plaatst zich automatisch in de eerste boekingsregel: voer de financiële verrichting in.

De cursor plaatst zich onder de laatste regel indien u in dit dagboek en deze periode reeds hebt geboekt.

6. Zodra u het verrichtingsbedrag ingevoerd hebt, wordt het rekeninguittreksel bewaard.
  • WinBooks werkt het saldo onderaan de kolom Bdr, welk gelijk is aan het beginsaldo plus het bedrag van de verrichtingen, bij.
  • U kan naar de volgende regel gaan en doorgaan met hetzelfde rekeninguittreksel : hetzelfde documentnummer wordt automatisch ingevuld in de kolom Document en de cursor laat het veld Dat. Doc over daar het om hetzelfde boekstuk gaat. U kan de boekingsdatum wijzigen.
  • U kan doorgaan met een nieuw uittreksel : klik hiervoor op de knop  : WinBooks stelt het volgende documentnummer automatisch voor.
  • U kan het invoerscherm verlaten door het venster te sluiten : WinBooks geeft het eindsaldo, zoals het op het uittreksel moet staan, weer. Het is aan u om te beslissen of u het invoerscherm wil verlaten.

Indien u het venster sluit alvorens het regelbedrag ingevoerd te hebben, geeft WinBooks een melding dat u het boeken onderbreekt. Het is aan u om te beslissen of u doorgaat of onderbreekt.

Om per boekstuk te boeken

1. Klik op het menu INVOEREN.
  2. Klik op de optie FINANCIËLE VERRICHTINGEN.
  3. Voer de gegevens van de kop in, m.n. het financiële dagboek en de boekperiode : het beginsaldo wordt automatisch ingevuld.
  4. Kruis het vak Per boekstuk aan.
  5. Klik op de knop  om een boekstuk toe te voegen (met een nieuw nummer).
  6. De cursor plaatst zich automatisch in de eerste boekingsregel : voer de financiële verrichting in.
  7. Zodra u het verrichtingsbedrag ingevoerd hebt, wordt het rekeninguittreksel bewaard.
  • WinBooks werkt het saldo onderaan de kolom Bdr, welk gelijk is aan het beginsaldo plus het bedrag van de verrichtingen, bij.
  • U kan naar de volgende regel gaan en doorgaan met hetzelfde rekeninguittreksel : hetzelfde documentnummer wordt automatisch ingevuld in de kolom DOCUMENT en de cursor laat het veld Dat. Doc. over daar het om hetzelfde boekstuk gaat. U kan de boekingsdatum wijzigen.
  • U kan doorgaan met een nieuw uittreksel : klik hiervoor op de knop  : WinBooks stelt automatisch het volgende documentnummer voor. U dient dit nummer te bevestigen.
  • U kan het invoerscherm verlaten door het venster te sluiten : WinBooks geeft het eindsaldo, zoals het op het uittreksel moet staan, weer. Het is aan u om te beslissen of u het invoerscherm wil verlaten.

Indien u het venster sluit alvorens het regelbedrag ingevoerd te hebben, geeft WinBooks een melding dat u het boeken onderbreekt. Het is aan u om te beslissen of u doorgaat of onderbreekt.

Wat de gekozen boekingsmethode ook is, kan u op ieder ogenblik doorgaan met het invoeren van een boekstuk dat u onderbroken hebt. Nadat u het dagboek en de periode geselecteerd hebt, selecteer het te voltooien documentnummer en plaats de cursor op de eerste lege regel : het boekstuknummer van de vorige regel wordt automatisch overgenomen.