Als u het invoeren van bank- of kasverrichtingen activeert, wordt een leeg scherm geopend. U dient eerst een bank- of kasdagboek te selecteren.

De velden

Dagboek

Typ de volledige dagboekcode, enkel de eerste karakter(s) of selecteer het dagboek in de dagboeklijst door op de knop
 te klikken. De getoonde boekingen hangen af van de gekozen boekingsmethode. Indien u maar één financieel dagboek hebt aangemaakt, zal dit automatisch worden voorgesteld.

Periode

De laatste boekperiode wordt automatisch getoond. Selecteer eventueel een andere periode : enkel de voor dit dagboektype niet-afgesloten periodes zijn beschikbaar.

Het icoon geeft aan dat het gaat ofwel om een afgesloten periode, ofwel om een gevalideerde boeking, ofwel om een n.a.v. een export geblokkeerde boeking (om het te weten, dient u het icoon met de muis aan te wijzen). Indien het om een afgesloten periode gaat, is geen enkel commando beschikbaar, want u mag niets meer wijzigen.

Document

Het huidige documentnummer wordt getoond.

Met de knoppen kan u overgaan naar het vorige/volgende nummer in dezelfde periode.

Per boekstuk

Dit veld bepaalt de boekingsmethode.

Beginsaldo / Saldo in BEF

In elk nieuw dossier dient u het beginsaldo te boeken op de algemene rekening gekoppeld aan het dagboek via de diverse openingsverrichting.
Dit saldo wordt achteraf automatisch bijgewerkt telkens u boekingen invoert. Indien u doorlopend boekt, is het getoonde saldo het beginsaldo van de periode; indien u per boekstuk boekt, is dit het eindsaldo van het vorige boekstuk.
Nadat u de gegevens van de kop ingevoerd hebt, druk op Enter of Tab om de boekingsregels in te voeren.

Andere beschikbare functies

Memo

Klik op  of   indien u een memo wil invoeren voor het documentnummer getoond in Document. U zal het achteraf in de historiek van de tegenrekening gekoppeld aan dit financiële dagboek kunnen raadplegen.
Indien het om een dringende memo gaat, zal het icoontje van kleur veranderen

Virtual Invoice

De knop  verschijnt enkel indien u over de module Virtual Invoice beschikt.
Klik erop wanneer u er een gescand document aan wil koppelen. De knop verandert van vorm zodra een document eraan gekoppeld is :  .

Let op : u kan noch een memo invoeren noch een gescand document koppelen zolang u niet minstens één boekingsregel ingevoerd hebt.