« Previous Version 6 Next »

Om de fiches 281.71 te kunnen aanmaken, moet u allereerst klantenfiches van het type 'donateur' identificeren.
Vul de Naam - Voornaam - Nationaal nummer voor natuurlijke personen en het ondernemingsnummer voor rechtspersonen in.

Activeer vooraf de velden 'Donateurs' en 'Natuurlijke persoon' voor de klantenfiches, via de menu Dossier / Parameters / Bestanden.

Parameters van de klantenfiches

1. Selecteer de menu BESTAND, en kies de optie KLANTEN.
  2. Selecteer de betrokken klant en activeer het tabblad FICHE.
  • Voorbeeld: fiche van een klant

Kies de gepaste optie uit de volgende drie mogelijkheden in de afrollijst:

• Andere configureerbare velden, vul de klant in die donateur is, en als het een natuurlijke persoon is, vermeld dan zijn naam, voornaam of nationaal nummer. Als de klant niet Belg is, dan moet het fiscaal identificatienummer in het veld 'Nationaal nr' worden ingevuld.
    Zorg ervoor dat u deze nieuwe velden met grote zorg invult. Inderdaad, als het om een ​​natuurlijke persoon gaat, is de Naam altijd verplicht. Aan de andere kant moet de voornaam alleen worden ingevuld als u het nationale nummer niet kent.

Bij het genereren van het 'XML'-bestand 281.71 wordt er gecontroleerd op de aanwezigheid van de Naam en de Voornaam als het Nationaal nr niet is ingevoerd.

Indien het nationaal nummer voor meer dan 15% van de natuurlijke personen die in uw xml-bestand vermeld zijn, ontbreekt, kan de Administratie beslissen om uw bestand te weigeren. Het is dus ten zeerste aangeraden om dit veld zo veel mogelijk in te vullen.

Indien deze gegevens niet ingevuld zijn op het niveau van de klantenfiche, kunt u deze invullen bij het samenstellen van het voorstel van de fiches 281.71. De klantenfiche zal dan op dat moment automatisch worden bijgewerkt.

Klik op  om de wijzigingen te bewaren.

Algemene parameters

Admin/BTW

Alvorens het voorstel van de fiches 281.71 te genereren, moet u volgende instellingen nog even checken en mogelijk vervolledigen: De vermeldingen op de btw- aangifte en overige documenten voor de Administratie.

Zonder de gegevens die in de tabbladen Adm-Aangever en Adm-Afzender dienen bepaald te zijn, zal u onmogelijk een bestand voor Belcotax kunnen aanmaken.

Automatische DP