Als u het invoeren van financiële verrichtingen activeert, wordt een leeg scherm geopend. U dient eerst een bank- of kasdagboek te selecteren.

De velden

Dagboek

Typ de volledige dagboekcode, enkel het (de) eerste karakter(s) of selecteer het dagboek in de dagboeklijst door op de knop  te klikken. De boekingen van het laatste boekstuk worden getoond. Indien u maar één financieel dagboek hebt aangemaakt, of indien u een standaard financieel dagboek hebt aangemaakt, zal dit automatisch in dit veld worden voorgesteld.

Periode

De laatste boekperiode wordt automatisch getoond. Selecteer eventueel een andere periode: enkel de voor dit dagboektype niet-afgesloten periodes zijn beschikbaar.

Document

Het huidige documentnummer wordt getoond. U kunt ook een nieuw nummer forceren. WinBooks on Web waarschuwt u wanneer u een nummeronderbreking hebt uitgelokt.

Met de knoppen   kunt u overgaan naar het vorige/volgende nummer, ongeacht de periode.

Datum

De datum van het laatste boekstuk wordt voorgesteld als boekingsdatum of verrichtingsdatum: indien deze niet overeenstemt met de geselecteerde periode, zal WinBooks on Web u hiervan op de hoogte brengen. Aan u om te beslissen om al dan niet verder te gaan.
Voer enkel de cijfers van de datum in: de scheidingstekens worden automatisch toegevoegd.
U kunt gebruik maken van een kalender door op   te drukken.

Het icoon  geeft aan dat het gaat ofwel om een afgesloten periode, ofwel om een gevalideerde boeking (om het te weten, dient u het icoon met de muis aan te wijzen). Indien het om een afgesloten periode gaat, is geen enkel commando beschikbaar, want u mag niets meer wijzigen.

Saldo

Het beginsaldo wordt automatisch getoond en stemt overeen met het eindsaldo van het vorige boekstuk. U hebt toegang tot dit veld en kunt het beginsaldo wijzigen.

In elk nieuw dossier dient u het beginsaldo te boeken op de algemene rekening gekoppeld aan het dagboek via de diverse openings-of overnameverrichting.

Dit saldo wordt achteraf automatisch bijgewerkt telkens u boekingen invoert.
Nadat u de gegevens van de kop hebt ingevoerd, druk op Enter of Tab om de boekingsregels in te voeren.

Knoppen voor het oproepen van andere functies

Memo

Klik op indien u een memo wenst toe te voegen voor het documentnummer dat in het tabblad Document wordt weergegeven. U zult het achteraf in de historiek van de tegenrekening gekoppeld aan dit financiële dagboek kunnen raadplegen.