Met de lijstweergave van het scherm Documenten kunt u, dankzij de meerdere selectiecriteria, eenvoudig de status van uw documenten en het werk dat nog moet worden gedaan, bekijken.

Om de zoekcriteria en het detail van het actieve document te bekijken, activeert u de weergave-opties van het zoekpaneel en de details van de documenten in de Opties van de facturatie - tabblad 'Documenten'.

Het filteren van uw documenten

Open het afrolmenu voor het filteren met het menu en geef uw documenten weer aan de hand van volgende criteria:

• Alle documenten
  • Alle verkopen
  • Alle aankopen
  • Open documenten
  • Open verkoopoffertes
  • Open verkoopleveringen
  • Open verkoopfacturen
  • Open aankopen
  • Open aankoopoffertes
  • Open aankoopleveringen
  • Open aankoopfacturen
Documentnummer =

Specificeer het gewenste documentnummer of klik opom een ​​filter te definiëren (gelijk, verschillend, groter dan, kleiner dan, ...)

Dagboek =

Specificeer de gewenste dagboekcode. Open de lijst met facturatiedagboeken door op het icoon te klikken of klik opom een ​​filter te definiëren (gelijk, verschillend).

Datum =

Specificeer de inboekdatum van uw document of klik op om de kalender te openen. Klik opom een ​​filter te definiëren (gelijk, verschillend, groter dan, kleiner dan, ...)

Klant =

Specificeer de referentie van de klant. Ga naar de tabel met klanten met het icoon of klik opom een ​​filter te definiëren (gelijk, verschillend).

Leverancier =

Specificeer de referentie van de leverancier. Ga naar de tabel met leveranciers met het icoonof klik opom een ​​filter te definiëren (gelijk, verschillend).

Artikel =

Specificeer de referentie van het artikel. Ga naar de tabel met artikelen met het icoonof klik opom een ​​filter te definiëren (gelijk, verschillend).

Totaal bedrag =

Specificeer het te zoeken 'Totaal bedrag inclusief btw' of klik opom een ​​filter te definiëren (gelijk, verschillend, groter dan, kleiner dan, ...)

Volledige tekst

Specificeer de zoekterm (de term kan in elke kolom van het raster voorkomen).

Klik vervolgens op de knop.

Hoe het zoekscherm configureren?

Klik opom uw zoekscherm aan te passen.

Selecteer in het bovenstaande scherm de volgorde van de gewenste zoekopdrachten en sla uw keuzes op door op de knop te klikken.

Velden die verplicht zijn, kunnen niet gedeselecteerd worden.

De knoppen van het instelbaar zoekscherm

Eenvoudig verpersoonlijken

Bewaart uw selectie

Herinitialiseert uw selectie

Annuleert uw wijzigingen

Tabel

Verplaatst het geselecteerde veld naar de top van de lijst

Verplaatst het geselecteerde veld één regel omhoog

Verplaatst het geselecteerde veld één regel omlaag

Verplaatst het geselecteerde veld naar de bodem van de lijst

De knoppen van de documentenlijst

Documenten

Voegt een document toe

Om de betalingsstatus* van een factuur in te voeren

Wijzigt het document van de actieve regel

Maakt een kopie van het document van de actieve regel

Wist het document van de actieve regel

Maakt de export mogelijk van de geselecteerde factuur in CSV- of Excel-bestand

Om het raster van de documenten te verspersoonlijken
Output

Genereert het document in pdf-formaat

Genereert het document in XML-formaat

Verstuurt het document per e-mail naar de bestemmeling

Afdrukken met keuze van lay-out, aantal afdrukken, een kopie, en toegang tot de rapportgenerator
Uitvoeren

Omzetting van het document van de actieve regel naar een document op een hoger niveau

Link(en) die het document van de actieve regel heeft met andere documenten

Het openen/sluiten van het document van de actieve regel
Bijlagen

Om een bijlage toe te voegen aan het document van de actieve regel

De iconen van de kolommen van het raster van de lijst met documenten

Iconen

Het document werd per e-mail verstuurd

Het document werd afgedrukt

Het document werd aangemaakt in pdf-formaat

Het document werd volledig afgepunt/betaald*

Het document werd gedeeltelijk afgepunt/betaald*

Het document werd omgezet in een document van een hoger niveau

Het document werd gesloten

Het document is gelinkt met een boeking (geboekt in de boekhouding)

*=  van toepassing indien de optie 'Voer de betalingsstatus in' in het facturatiedagboek werd geactiveerd.

In de Enterprise-versie, aangezien we ook offertes en aankopen bij leveranciers kunnen beheren, is het selectiecriterium  ook beschikbaar in dit scherm.