• De sjablonen vormen een bibliotheek voorgedefinieerde boekingen die tijdens het invoeren van de boekingen gerecupereerd kunnen worden, hetzij omdat het om terugkerende boekingen gaat, hetzij omdat het om boekingen met een meer ingewikkelde of ongewone uitsplitsing gaat.
  • Met sjablonen vergemakkelijkt u het invoeren van boekingen en wint u tijd. Denk bv. aan het invoeren van de facturen m.b.t. de aankoop van brandstof met aftrekbare BTW, niet-aftrekbare BTW, privé- en beroepsgedeelte. Denk ook aan het invoeren van terugkerende facturen (huur bv.), van diverse afschrijvingsposten, van eindejaarsverrichtingen, ...
  • Zodra u zo'n boeking invoert, is het handig om die in de sjablonen op te nemen zodat u deze later kunt recupereren en de gegevens niet telkens hoeft in te voeren. Op dezelfde wijze kunt u ten allen tijde een oudere boeking oproepen om die in de sjablonen op te nemen en later te gebruiken.

Om de inhoud van de sjabloon te bekijken en bepaalde karakteristieken aan te passen, klik in het configuratiescherm op het icoon .

U kunt de sjablonen per type boeking selecteren.

Klik op de knop  om naar het tabblad Fiche van een gekozen sjabloon te gaan.

Referentie

Specificeer een referentie voor uw sjabloon.

Omschrijving

Specificeer een omschrijving voor uw sjabloon.

Bewaren zonder bedrag

Vink deze optie aan om uw sjabloon zonder bedragen op te slaan. Alleen algemene rekeningen die bij het inboeken zijn gebruikt, worden in uw sjabloon opgeslagen

Opslaan zonder opmerking

Vink deze optie aan om uw sjabloon zonder opmerking op te slaan.

Met analytische

Indien u beschikt over de module 'Analytische boekhouding', kunt u beslissen om al dan niet rekening te houden met de analytische uitsplitsing.

De sjablonen worden STEEDS vanaf een inboekscherm aangemaakt. In het configuratiescherm is er geen knop 'Toevoegen'.

Klik op   om de sjabloon te activeren of op  om het te deactiveren.

Een memo kan worden toegevoegd door op  te klikken.

U kunt de kleur van uw memo kiezen naargelang de belangrijkheidsgraad. Het icoon  past zich automatisch aan de gekozen kleur aan.