1. Ga in het open dossier naar het boeken van aan- of verkoopfacturen.
  2. Voer de gegevens m.b.t. de factuur (kop- en boekingsregels) in zoals gewoonlijk.
  3. Klik op het icoon    om de boeking in het sjabloon toe te voegen.
  4. Vul zijn karakteristieken in, zoals:

Referentie

Vul een unieke referentie in voor elk sjabloon.

Omschrijving

Laat een meer uitgebreide beschrijving van de referentie toe.  Indien u meerdere talen in het dossier beheert, kunt u de omschrijving in meerdere talen invullen.

Dagboek
    Het dagboektype is automatisch ingevuld in functie van het type boeking waarin u zich bevindt.
    Bewaren zonder bedrag

Een sjabloon bevat de bedragen die in de factuur werden ingevuld. Wanneer u een sjabloon ophaalt tijdens het invoeren van een nieuwe factuur, zullen de bedragen van deze laatste niet altijd kloppen met de bedragen van het sjabloon. WinBooks on Web zal u voorstellen, bij het aanmaken van een nieuwe factuur om het totaal bedrag van de factuur in te delen volgens de verschillende boekingsregels op pro rata basis van de bij het sjabloon gebruikte indeling.

Door deze optie aan te vinken, zal er geen enkel bedrag in het sjabloon bewaard worden. Bij de recuperatie van dit sjabloon zullen enkel de algemene rekeningen gerecupereerd worden.

Opslaan zonder opmerking

Vink deze optie aan indien u de opmerking van uw initiële boeking niet in uw sjabloon wenst op te slaan.

5. Bewaar het sjabloon door op  te klikken.

Andere iconen

Voeg een memo toe aan uw sjabloon.

Klik op dit icoon om uw sjabloon te deactiveren.