WinBooks on Web is uitgerust met een groot aantal afdrukbare overzichten, gegroepeerd in één enkele menu en opgesplitst per module.

De afdrukmogelijkheden zijn veelzijdig en identiek voor alle lijsten. Zo kunt u:

• voor elk overzicht een bepaald aantal selectiecriteria definiëren, zodat u enkel de gegevens afdrukt die voor u van belang zijn.
  • één enkel overzicht afdrukken of een reeks van geselecteerde overzichten door de overzichten aan te vinken die u in één keer wenst af te drukken.

Om een overzicht af te drukken/te bekijken

1. Klik op  in de horizontale menubalk om toegang te krijgen tot de menu van de overzichten.

2. Kies in de afrollijst de module
    • STAMGEGEVENS: lijsten van de klanten, leveranciers, BTW-codes en algemene rekeningen
    • BOEKHOUDING: dagboeken, actuele en periodieke balansen, periodieke historische vervaldagbalansen, administratieve documenten.
    • OFFICIËLE DOCUMENTEN: BTW-aangifte, Intracommunautaire opgave, Jaarlijkse BTW-listing,...
    • BEHEER: vervaldagbalansen, omzetcijfers, bepaalde historieken,...
    • ...
  3. Vink in het linkergedeelte van het venster - of dubbelklik op - het overzicht  dat u wenst af te drukken en/of te bekijken.
  4. Vul in het rechtergedeelte, in het tabblad Instellingen, de selectiecriteria in die u wenst. Deze criteria verschillen naargelang het geselecteerde overzicht.
    • In de afrollijsten met selectiewaarden: dubbelklik op de gewenste waarde om deze te selecteren.
  5. Klik op  of   om het overzicht op het scherm te bekijken. Deze wordt standaard op de achtergrond verwerkt en kan worden weergegeven via het scherm 'Taken in uitvoering':

6. Van zodra de gevraagde taak klaar is, klik op  in het scherm van de 'Taken in uitvoering' om het gevraagde overzicht te openen. Deze handeling kan vervangen worden door de outputoptie 'Open het overzicht na de verwerking' aan te vinken. In dit geval wordt het overzicht automatisch geopend.

Het rapport wordt weergegeven met behulp van Acrobat Reader. U kunt dus alle functionaliteiten van deze software gebruiken, om uw preview-instellingen aan te passen, te zoeken in de tekst en vervolgens het rapport af te drukken.

In het kader van het gebruik van load-balancing op onze front-end servers, is het mogelijk dat de gebruiker de weergave van extra schermen van de verschillende URL's  (de sequentie Sxx voorafgaand aan winbooksonweb) van WinBooks on Web moet autoriseren.

7. Sluit het tabblad indien u klaar bent met het raadplegen of afdrukken van dit rapport.

Lay-out

Selectie van de taal waarin het overzicht zal worden afgedrukt

Eventueel gebruik van de alternatieve taal waarin de gegevens moeten worden afgedrukt

Selectie van de regionale instellingen die aan de gebruiker zijn gelinkt

Uitvoering van het rapport op achtergrond via de GS (General Service) of 'Direct afdrukken'

Tabblad 'Instellingen'

Ter herinnering, enkele instellingen van de afdrukopties die in het configuratiescherm werden gedefinieerd.

De Afdrukopties laten toe bepaalde facultatieve vermeldingen op de afdruklijsten weer te geven.

U hebt toegang tot deze functie door in het configuratiescherm te klikken op het icoon  .

Datum

Datum en uur

Afdrukken van de datum en het uur van de dag op uw lijsten (rapporten).

Specifieke datum

Afdrukken van een specifieke datum op uw lijsten.

Vraag naar de datum voor het afdrukken

In combinatie met de specifieke datum, zal er een specifieke datum gevraagd worden bij het afdrukken van uw overzichten.

Divers

Druk de verkorte dossiernaam af

Selecteer deze optie indien u de verkorte dossiernaam op elke pagina wenst af te drukken.

Beknopte afdruk

WinBooks on Web biedt u voor het merendeel van de boekhoudlijsten de keuze tussen een volledige of een beknopte afdruk. Indien dit het geval is, zult u rechts in het afdrukscherm deze optie kunnen selecteren.
De beknopte afdruk geeft de informatie beknopter weer en dit in staand (portrait) formaat i.p.v. liggend (landscape) formaat.

Zo bespaart u papier.

Beknopte afdruk

Deze functionaliteit wordt voornamelijk gebruikt bij het afdrukken van het grootboek van de algemene rekeningen op de specifieke btw-rekeningen.

Bovenaan de pagina

Export Excel

1. Kies het in Excel te recupereren overzicht.

2. Klik op  om het bestand aan te maken.
  3. U kunt ofwel het bestand in Excel openen, ofwel het bestand bewaren.

Het aangemaakte bestand is van het type XLS, zodat deze in alle Excel-versies kan geraadpleegd worden.

De outputoptie 'Zonder formaat voor Excel' is van toepassing bij het exporteren van uw overzicht naar Excel. Hierdoor wordt het overzicht zonder pdf lay-out naar Excel geëxporteerd.

Tabblad 'Voorbeeld'

Het tabblad voorbeeld, zal u een voorbeeld tonen van het geselecteerde rapport.