Selecteer in de linkermenubalk het icoon of open hetzelfde scherm via het menu Inboeken - Facturatie - Een document toevoegen.

Selecteer uw offerten-dagboek door op te klikken of typ de juiste dagboekcode direct in dit veld.

Tabblad Fiche

Koptekst van het document

Dagboek

Vul de code van uw offerte-dagboek in of klik opom de lijst met beschikbare dagboeken te openen.

Nr.

Accepteer of wijzig het documentnummer dat automatisch door WinBooks on Web wordt voorgesteld.

Voor een betere herkenbaarheid van uw facturatiedocumenten, raden we u aan om de nummering die wordt voorgesteld voor het eerste document van elk dagboek aan het begin van het boekjaar af te dwingen en om de nummering van uw documenten aan te passen met het voorvoegsel van het boekjaar.

Zo wordt documentnummer 1, documentnummer 2021001 of 20210001 of ... afhankelijk van het aantal documenten dat u van plan bent aan te maken tijdens het boekjaar 2021.

Datum

Afhankelijk van uw dagboekinstellingen stelt WinBooks on Web de huidige datum of de datum van het laatst ingeboekte document voor.

Vul eventueel een opmerking in bij het maken van uw aanbieding.

Wanneer een opmerking in het document werd ingevuld, verschijnt er een tooltip als de muisaanwijzer op het icoon voor de opmerking (nota) staat.

Hoofdinformatie (tabblad 'Hoofd-')

Klant

Vul de referentie van uw klant in of ga naar de lijst met klanten door op  te klikken (in het veld). Zodra de klant is geselecteerd, verschijnt de informatie met betrekking tot de klant in de kader onder het veld Klant.

(naast het veld klant)

Biedt toegang tot eventuele andere adressen

Referentie

Geef in dit veld de eventuele referentie aan met betrekking tot uw offerte (bijvoorbeeld: telefonische communicatie van 05/01/2021 met de heer Rodrigues).

Betalingsvoorwaarde

Selecteer de betalingsvoorwaarde die van toepassing is op de klant.

Vul de betalingsvoorwaarden rechtstreeks in op het tabblad Voorwaarden van de klantenfiches. Deze worden automatisch voorgesteld bij het inboeken van uw commerciële documenten.

Vervaldatum

De vervaldatum wordt automatisch berekend op basis van de betalingsvoorwaarden van de klant ten opzichte van de documentdatum. Wijzig indien nodig de vervaldatum.

Raster (body) van het document

De body van het document zal regel voor regel de verschillende artikelen weergeven die u in uw document hebt ingevoerd. Afhankelijk van de instellingen zal het voorgestelde aantal = 1 zijn. Voer uw artikelregels één voor één in.

Wijzig de omschrijving van uw artikelen niet, maar las in plaats daarvan tekstregels in.