De mogelijkheid om bepaalde dagboeken vertrouwelijk te maken is gelinkt met de veiligheidsmodule.  Door het vertrouwelijk statuut toe te kennen aan bepaalde dagboeken, blijven de boekstukken onzichtbaar voor een gebruiker die geen toegang gekregen heeft om deze te raadplegen.

Om bepaalde dagboeken vertrouwelijk te maken

1. Definieer de vertrouwelijke Dagboeken.
    • Kies in de menu BESTAND/TABELLEN de DAGBOEKCODES.
    • Selecteer het dagboek dat vertrouwelijk moet worden en klik op  .
    • Vink het vakje Vertrouwelijk aan in het tabblad Opties
    • Klik op  om de wijziging te bewaren.
    • Herhaal de operatie voor al de dagboeken die u vertrouwelijk wenst te maken.

2. Beperkingen aan gebruikers opleggen.
    • Selecteer in de menu DOSSIER de optie GEBRUIKERS/BEDRIJVEN.
    • Selecteer in de lijst met bestaande gebruikers, diegene die geen toelating heeft om vertrouwelijke dagboeken te bekijken.  Voeg indien nodig een nieuwe gebruiker toe.
    • Klik op   om het statuut van de geselecteerde gebruiker te wijzigen.
    • Vink in het midden van het scherm m.b.t. de toegangsrechten het vakje Alle toegangsrechten ... behalve aan.
    • Selecteer in de afrollijst De vertrouwelijke dagboeken bekijken en vink het vakje aan om de overeenkomende beperking op te leggen.

Door het opleggen van de beperking om een vertrouwelijk dagboek te bekijken, kan men dit dagboek niet meer wijzigen en dient men dus bijgevolg ook de optie "Wijzigingen van de dagboekcodes" aan te vinken.

• Klik op  om de wijzigingen te bewaren.
    • Druk vervolgens op NO om de wijziging van de toegangsrechten van deze gebruiker in alle andere dossiers aan te passen.
    • Sluit het scherm om terug naar de algemene menu te gaan.
    • Vanaf dat moment :
      • worden de geboekte bedragen in de vertrouwelijke dagboeken verborgen voor elke niet-geautoriseerde gebruiker.
      • is elke boeking of afdruk van de vertrouwelijke dagboeken voor elke niet-geautoriseerde gebruiker verboden.
      • is de toegang tot het Centraal dagboek verboden.