Indien u, om één of andere reden, geen toegang meer wenst te hebben tot een dossier, dan mag u de toegang naar dat dossier verwijderen. Indien u daarenboven de gegevens omtrent dit dossier niet meer nodig heeft, een testdossier bijvoorbeeld, of een dossier dat elders werd gekopieerd, dan kunt u de daar bijhorende gegevens tegelijkertijd wissen.

Enkel de gebruiker SYSTEM mag een dossier of de toegang tot een dossier verwijderen. De administratorcode is daarbij vereist.

Om toegang te krijgen tot deze optie moet een dossier actief zijn. Indien dit niet het geval is, ga eerst over naar het openen van een dossier.

1. In de menu DOSSIER : klik op de optie GEBRUIKERS/BEDRIJVEN.
  2. Selecteer BEDRIJVEN .
  3. Selecteer het bedrijf dat u wenst te verwijderen.
    Het is onmogelijk de toegang tot het geopende dossier te verwijderen.
  4. Klik op  .
  5. Vul de administratorcode in.
  6. Bevestig het verwijderen van de toegang.
  7. Indien u het fysisch wissen van de gegevens ook gevraagd heeft, vraagt het programma nogmaals bevestiging. U kunt het verloop van het wissen van de bestanden volgen.

Het verwijderen van de gegevens is onherroepelijk!!! Daarentegen kunt u op eender welk moment een dossier opnieuw toegankelijk maken, voor zover de gegevens niet gewist werden.

8. Het dossier komt, na verwijdering, niet meer voor in de bedrijvenlijst.