Indien u de toegang tot een dossier verwijderd hebt en u wil opnieuw toegang hebben tot dit dossier of indien u toegang wil hebben tot een WinBooks dossier aangemaakt op een andere computer, dient u dit dossier toegankelijk te maken door WinBooks aan te geven waar hij het kan vinden.

Deze optie kan enkel toegang geven tot een bestaand dossier. Om een nieuw dossier aan te maken en de overeenstemmende bestanden te genereren moet u kiezen voor de optie aanmaken dossier.

Enkel de gebruiker SYSTEM mag een dossier toegankelijk maken.

Om toegang te krijgen tot deze optie dient een dossier actief te zijn. Indien dit niet het geval is, ga eerst over naar het openen van een dossier.

1. In de menu DOSSIER, klik op de optie GEBRUIKERS/BEDRIJVEN.
  2. Selecteer Bedrijven .
  3. Klik op  .

1. In Directory : voer het volledige bestandenpad in of zoek het door op  te klikken.
  2. Klik eventueel op  om het bestandenpad te vertalen als een U.N.C. bestandenpad, identiek voor alle werkposten.
  3. Het programma leidt de Verkorte omschrijving automatisch af uit de naam van de bestanden in de geselecteerde directory.
  4. Klik op  om het dossier aan de bedrijvenlijst toe te voegen.
  5. Sluit het venster of bepaal wie in dit dossier mag werken.

Met de veiligheidsmodule van WinBooks kunnen de dossiers versleuteld worden. Men moet dan ook over deze sleutel beschikken om het dossier te openen, al heeft men toegang tot het dossier gekregen.