Voor het productiebeheer moeten volgende modules geactiveerd worden:

(plus) Facturatie
(plus) Voorraadbeheer (K)
(plus) Bestellingen (O)
(plus) Samengestelde artikelen (P)
(plus) Productie (F)
(question) (optioneel) Lot & serie (S)
(question) (optioneel) Maten & Kleuren (Z)

Op deze pagina:

Algemene parameters

Via het menu Dossier > Instellingen > Algemene parameters, activeer de nodige modules.

Selecteer de volgende parameters:

Tabblad Opties
Tabblad Artikelen
  • Beheer samengestelde artikelen (P)
  • Productiebeheer (F)

De Tracking kan enkel gebeuren voor artikelen met een lot- en serienummer. In dit geval moet u de parameter activeren:

• Beheer van lot- en serienummers (S)

Als u in de confectiesector zit (textiel, schoenen) of indien u maten en/of kleuren wil beheren, activeer de volgende parameters:

Dagboeken

Via het menu Dossier > Instellingen> Dagboeken.

Maak volgende 2 dagboeken aan die nodig zullen zijn:

• Atelierbestelling: FO
  • Atelierlevering: FD

Net als dagboeken van klantenbestellingen en leveranciersbestellingen, moeten de atelierdocumenten gekoppeld zijn om back-orders te beheren.

Het dagboek van atelierlevering moet ook gekoppeld zijn aan een dagboek van voorraadbeweging. Het dagboek bevat de voorraadverminderingen van grondstoffen.