Bij het coderen van een nieuwe verkoop, wordt tijdens het selecteren van de relevante klant onmiddellijk gedetecteerd dat er een openstaande bestelling is voor die klant is. Een scherm met de backorders van de geselecteerde klant wordt weergegeven om ze op te halen in de nieuwe huidige verkoop.

Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar via de POS-interface waar het Beheer van voorschotten geactiveerd is. Om het beheer van het financieel voorschot te activeren, gaat u naar het tabblad Opties van de algemene parameters, optie Beheer Verkooppunten, vink Beheer van voorschotten aan. Vervolgens in het scherm van voorschotten beheer, activeer het type financieel voorschot.

• In bovenstaand voorbeeld, is het bestelde artikel nog niet voorradig (op rode achtergrond).
    • Om een besteld artikel te selecteren, dubbelklikt men op de betrokken regel of klikt men op de dubbele neerwaartse pijltjesknop.
    • Enkel indien de gebruiker daartoe het recht heeft, kan hij een niet-voorradig artikel verkopen door te klikken op Leveren en in negatieve voorraad plaatsen.
  • Indien het artikel voorradig is, is de achtergrond groen.
    Men kan dan het artikel selecteren :

Het artikel wordt automatisch in de verkoop opgenomen :

Merk op dat het programma aangeeft dat er reeds 50 € betaald werd : dit is het bedrag dat u geïnd heeft bij het invoeren van de bestelbon.

U kan nu de verkoop op de gebruikelijke wijze afhandelen door bijvoorbeeld nog andere artikelen te selecteren.

In het betaalblok is het bedrag van het voorschot automatisch ingevuld.
De betaalwijze voor het voorschot is gegrijsd weergegeven : deze betaalwijze is gereserveerd voor het Systeem.
Zie ook de Instellingen van de tabel van de betaalwijzen om deze correct te definiëren.