Enkel beschikbaar indien u de module « Bestellingen» heeft.

In de verticale werkbalk staat een lijst met beschikbare dagboeken. Voeg een nieuwe bestelling toe door op het bijbehorende dagboek te klikken, hier BCC:

Klant en artikelen invoeren

De stappen 1 (invoer klant) en 2 (invoer artikelen) zijn identiek aan de invoer van een verkoop.

Voorschot invoeren

Na de invoer van de artikelen, komt men terecht in een nieuwe stap : de invoer van een voorschot.

• Deze stap is optioneel en hangt af van het wel of niet activeren van het beheer van voorschotten in het Verkooppuntbeheer. [Dossier, Instellingen, Algemene instellingen], tabblad Opties, Beheer Verkooppunt.
  • U dient hier de optie Financieel voorschot te activeren. De optie Voorschot via artikel is enkel van toepassing in de klassieke POS interface.
  • Naast het definiëren van een algemene instellingen, dient men in de besteldagboeken aan te geven of er een voorschot mag geïnd worden en welk minimum percentage geldt :
  • Ten einde de koppeling tussen bestelling, verkoop en factuur automatisch te laten verlopen, dient u in de definitie van het verkoopdagboek, het gekoppelde besteldagboek en factuurdagboek aan te geven :

In ons voorbeeld is het kassaverkoopdagboek "1KAS" gekoppeld aan het besteldagboek "BCC" en aan het factuurdagboek "2FAC".
Merk eveneens op dat u het kassaverkoopdagboek kan koppelen aan een defaultkassaklant (van toepassing indien u werkt met meerdere kassaverkoopdagboeken).

Voorschot innen

Zodra u het bedrag van het voorschot valideert, komt u terecht in het betalingsscherm van het voorschot :

Bestelbon afdrukken

Zodra u de betaling valideert, stelt het programma voor de bestelbon af te drukken (op ticket-formaat of op A4-formaat in functie van de gedefinieerde layout).