Ga naar het scherm van Onderhoud van de tabel Betalingswijzen [PAYMODE] via het menu Bestand > Tabellen > Derden > Betalingswijzen.

• Enkel de betalingswijzen met een Volgorde verschillend van nul zullen zichtbaar zijn tijdens het invoeren van verkopen.
  • Cash moet altijd volgordenummer 1 hebben.
  • Cash in valuta (zelfs als het niet wordt gebruikt) moet volgordenummer 2 hebben en Cash in Valuta moet aangevinkt zijn.
  • Het is niet aangeraden om een betalingswijze 'Op rekening' aan te maken voor klanten die op krediet kopen. Deze verkopen kunnen zonder betaling worden ingevoerd, waardoor de bedragen in een aparte kolom in het kasboek zullen verschijnen met titel 'Op rekening'.

Alfanum. velden

ParameterBeschrijving
CodeCode van de betalingswijze in 4 alfanumerieke karakters.
OmschrijvingIn het aantal talen gedefinieerd in de algemene parameters.
Pad naar de afbeelding van de knopEen bestandsnaam invullen (bmp, jpg, tif, ...).

Numeriek veld

ParameterBeschrijving
VolgordeLaat dit 0 voor de backoffice betalingswijzen (overschrijving, wissel, ...).
Voor de betalingswijzen die moeten verschijnen tijdens het invoeren van een document (frontoffice), typt u het nummer van de volgorde waarin u verwacht de betalingswijzen te zien. De betalingswijze CASH moet volgordenummer 1 hebben en CASH Valuta nummer 2, met de optie 'Cash in valuta' aangevinkt. Er moet ook minstens een betalingswijze zijn waarvoor het vakje 'Teruggave mogelijk' aangevinkt is (CASH onder andere).

Als er geen enkele 'front office' betalingswijze is, zal het scherm van invoer van betalingen niet verschijnen tijdens het invoeren van een document. De betalingen worden dan achteraf ingevoerd.
1 = Aanbetaling,
2 = Afronden op 5 cent
Identificatie voor de betaalterminal

Vul hier het identificatienummer van de betalingswijze in.

Zie Instellen van de verbinding met de Banksys betaalterminal via aan seriële poort of Instellen van de verbinding met de Banksys betaalterminal via TCP/IP (vanaf versie 6.2) voor uw configuratie.

Logisch veld

ParameterBeschrijving
  • Cash in valuta
Dit vakje moet zijn aangevinkt bij de betalingswijze 'Cash in valuta'. Zie uitleg hierboven.
  • Teruggave mogelijk
Er moet ook minstens een betalingswijze zijn waarvoor het vakje 'Teruggave mogelijk' is aangevinkt (CASH onder andere).
  • Ingave commentaar
Dit vakje aanvinken om commentaar te kunnen ingeven.
  • Bedragen cumuleren op de geboekte rekening
Als dit selectievakje is ingeschakeld voor een betaalmethode, worden de boekingen met betrekking tot deze betaalmethode gegroepeerd op de rekening die beschikbaar is in de dagboeken van Diverse posten (OP) en financiële dagboeken (FIN).

Memoveld

ParameterBeschrijving
Identificaties voor de betaalterminal

Vanaf Logistics versie 6.0.11 kan één enkele betalingsmethode gekoppeld worden aan meerdere betalingsidentificatienummers via het memoveld Identificaties voor de betaalterminal.

Bijvoorbeeld, de identificatiegegevens 1001 (Bancontact / Mister Cash) en 1013 (BC / MC EMV (Bancontact)) kunnen bijvoorbeeld worden gegroepeerd in dezelfde Bancontact-betaalmethode. De verschillende aanvullende ID's die moeten worden gegroepeerd in een betaalmethode moeten in dit memoveld worden gescheiden door een komma.

Een identifier moet altijd aanwezig zijn in het numerieke veld Identificatie voor de betaalterminal (zie 1013 in ons voorbeeld).

Zie Instellen van de verbinding met de Banksys betaalterminal via aan seriële poort of Instellen van de verbinding met de Banksys betaalterminal via TCP/IP (vanaf versie 6.2) voor uw configuratie.