Terminologie

PARAM = Dossier > Instellingen > Algemene parameters

Initiële instellingen

• De dagboeken aanmaken (type, lay-out, magazijnen)
  • De btw-codes aanmaken/wijzigen (het % te betalen en het % in te boeken verifiëren)
  • De valuta's aanmaken / wijzigen (koers vergeleken met 1 euro, Eenheidsprijs afgerond, bedragen afgerond)

Boekhoudkoppeling

• PARAM: Opties > Boekhoudkoppeling: Directe toegang tot de boekhoudgegevens + relogin
  • Tools > Boekhoudkoppeling > Parameters voor de boekhoudkoppeling: dossier, user, wachtwoord, boekjaar, online, boekingsmethode (boekhoudcategorieën)
  • Artikelfiche > tabblad Boekh. > Boekhoudcategorie: maak een boekhoudcategorie aan per boekingsrekening.
  • Derdenfiche > tabblad Adres > Boekhoudcategorie: maak één boekhoudcategorie aan of meerdere (met een blanco code als de boeking niet afhangt van de klant)
  • Tools> Boekhoudkoppeling > Boekhoudcategorieën: vul de tabel (boekhoudcatg. klant / boekhoudcatg. artikel / Verkooprek. / Aankooprek.) in.
  • Creëer de btw-codes gebruikt in Cubic (6, 21) en verifieer het % BTW te betalen en in te boeken (bij import van de WinBooks-codes)
  • Dagboeken: geef aan welke boekhouddagboeken gelinkt zijn aan de dagboeken van facturen en creditnota's.

Een Cubic dossier recupereren

• PARAM: Artikelen > Tarieven
  • PARAM: Documenten > Geïmporteerde documenten (uit een ander softwarepakket)
  • PARAM: Documenten > Analytische codes (hoofding en/of documentregels)
  • Als u de analytische structuur van Cubic wil hergebruiken, moet u volgende events gebruiken:
    • E_TrfDocBeforeCalcTot()
    • E_TrfDocAfterAddHeader() : alias fac/com, t_ms en dochead
    • E_TrfDocAfterAddMvt()* : alias t_ms en docdet
  • Voeg de specifieke velden toe aan de fiche van de klant / leverancier / artikel
  • Creëer een dagboek 'INV' om de voorraden te recupereren van de artikelfiche van Cubic
  • Maak de btw-codes aan gebruikt in Cubic (6, 21) en verifieer het % BTW te betalen en in te boeken (bij import van de WinBooks-codes)
  • Start de recuperatie (Tools > Gegevens recupereren)
  • Map de magazijncodes van Cubic (1, 2, 3, ...) en Logistics
  • Pas de mapping van de klanten, leveranciers en artikelen aan:
    • Controleer via de knop [?] de niet gemaakte mappingen
    • cust.adrfax <- scli.c_opt4 of scli.c_numfax?
  • Voeg een afdruklay-out toe (invoice modern 1) in de dagboeken gerecupereerd van Cubic en verifieer de magazijncode in de dagboeken van het type levering en creditnota
  • Verifieer het/de inventaris document(en) (dagboek 'INV') in verhouding met de voorraden in Cubic
  • Verifieer de backorders van Logistics en van Cubic
  • Controleer enkele facturen (bedrag, BTW)