Ga naar het scherm Onderhoud van de tabel Valuta [CURRENCY] via het menu Bestand > Tabellen > Algemeen > Valuta.

U moet op zijn minst een valuta definiëren met blanco code (standaardvaluta waarvan de koers altijd 1 is) en valuta van het dossier (EUR).

Alfanum. velden

Parameter

Beschrijving

Code

Gebruik de ISO-codes van de valuta's (EUR, USD, GBP, ...).

Invoerformaat eenheidsprijzen (scherm)

Dit is het formaat waarop eenheidsprijzen worden getoond op het scherm. Let erop een punt te gebruiken om de decimalen te scheiden. Als u de duizendtal-groepen wil scheiden, raden we aan de spatie te gebruiken. De komma kan tot verwarring leiden.
Voorbeeld: 99 999 999.99

Invoerformaat bedragen

Zelfde opmerking als de vorige parameter maar voor de bedragen (hoeveelheden x eenheidsprijzen).

Symbool

Indien u een interne code gebruikt die verschilt van de ISO-code, gebruikt u dit veld om de ISO-code in te voeren die u kunt overnemen op de lay-outs van uw documenten (via de functie goCache.IncodesGetFieldValue('CURRENCY', dochead.currid, 'vala4', dochead.currid)).

Afronding eenheidsprijzen

Aantal decimalen waarop de uitgerekende eenheidsprijzen worden afgerond. Dit getal moet groter of gelijk zijn aan het aantal decimalen voor de bedragen (zie volgende parameter).

Afronding bedragen

Zelfde opmerking als de vorige parameter maar voor de bedragen (meestal 2 decimalen).

Numeriek veld

Parameter

Beschrijving

Koers

Deze koers kan gegeven worden ten opzichte van 1 EURO (aangeraden) of het inverse volgens de parameter opgenomen in de rubriek 'Logisch veld', zie hieronder.

Decimalen E.P. (afdruk)

Aantal decimalen afgedrukt voor de eenheidsprijs via de functie fup(dochead.topay) in de lay-outs van de documenten.

Decimalen Bedragen (afdruk)

Aantal decimalen afgedrukt voor de bedragen via de functie famount(dochead.topay) in de lay-outs van de documenten.

Logisch veld

Parameter

Beschrijving

Koers voor 1 EURO

Selecteer deze optie als de koers uitgedrukt wordt ten opzichte van 1 EURO.

Memoveld

Parameter

Beschrijving

Wisselgeld

Nuttig als u de Module Betalingenbeheer gebruikt voor het ontvangen van betalingen van klantenleveringen (verkooppunt). Door een lijst van munten en biljetten van de valuta op te geven, kunt u het aantal van elke munt en biljet opgeven wanneer u de beginkassa wilt ingeven.

Opties

ParameterBeschrijving
Bijwerken tabelDe wisselkoersen worden gerecupereerd vanaf de site van de Europese centrale bank : http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/index.en.html