Ga naar het scherm Onderhoud van de tabel BTW-code via het menu Bestand > Tabellen > Algemeen > BTW-code

Als de boekhouding online staat, is het het eenvoudigste om de btw-codes van de boekhouding te importeren via de knop Importeren.

Deze knop wordt enkel gebruikt om de algemeen gebruikte Belgische btw-codes te importeren.

Het is dus niet mogelijk om b.v. de Luxemburgse btw-codes uit de boekhouding te importeren. Deze moeten handmatig worden gecodeerd. Elk veld dient rekening te houden met de aanwijzingen op het hieronder vermelde overzicht. Ter informatie: de Luxemburgse btw-codes zijn te vinden in de tabel codevat_lux in de boekhouding.

Alfanum. velden

Parameter

Omschrijving

Boekhoudkoppeling

Code

Code gebruikt (ingevoerd) in Logistics.

Over het algemeen wordt de btw-code van de gebruiker (codevat.usrcode1) van WinBooks Accounting gebruikt.

Omschrijving

Omschrijving van de code (informatieve titel).

Dezelfde beschrijving (codevat.desc1) als in WinBooks Accounting kan worden gebruikt.

Boekhoudcode

De overeenkomstige interne btw-code (codevat.code) in WinBooks Accounting moet worden gebruikt.

ISO landcode

Afkorting van het land volgens de ISO-code

Numeriek veld

Parameter

Omschrijving

Boekhoudkoppeling

% BTW te betalen

% toe te voegen bij de basis om het te betalen bedrag te berekenen.

Als in WinBooks Accounting het geheugensteuntje van de bijbehorende factuur btw-centralisatie code (codevat.accinv1) gelijk is aan het geheugensteuntje van de tweede bijbehorende factuur btw-centralisatie code (codevat.accinv2) of dat deze laatste leeg is, dan is het het btw-tarief (codevat.rate) van WinBooks Accounting dat moet worden overgenomen. Anders moet de waarde 0 worden gebruikt.

% BTW te boeken

Voor intracommunautaire aankopen van goederen is bijvoorbeeld het te betalen btw % 0 en het te registreren % 21 (doorgeven van de BTW naar debet en credit).

Het btw-tarief (codevat.rate) van WinBooks Accounting moet worden gebruikt.

Afdrukvolgorde

Afdrukvolgorde

Type

Normaal gezien wordt een btw-code enkel gebruikt voor de verkoop- of aankoopdocumenten.
Indien u geen type btw-code specificeert, of als u het type Alle selecteert, zal de code zowel in de verkopen als in de aankopen kunnen worden gebruikt.

Het type hoeft alleen te worden opgegeven als Logistics moet controleren of de gebruiker niet de verkeerde btw-code invoert, afhankelijk van het type document dat is gecodeerd.

Het Aankooptype moet worden geselecteerd voor de unieke interne btw-codes (codevat.code) van WinBooks Accounting die met 1 beginnen en het Verkooptype voor degenen die met 2 beginnen. (De uitdrukking is VAL (LEFT (CODE, 1))) .

Zone

Op dezelfde manier wordt onderscheid gemaakt tussen nationale, Europese en niet-Europese btw-codes. Afhankelijk van het btw-prefix van derden, zal Logistics alleen de corresponderende btw-codes van de derden toelaten.
Als u de zone van de btw-code niet opgeeft of als u het type Alle selecteert, kan de code worden gebruikt met alle derden.

De zone van de btw-code moet alleen worden opgegeven als u wilt dat Logistics controleert of de gebruiker geen verkeerde btw-code codeert, afhankelijk van het type derde partij in het gecodeerde document.

Het volgnummer van het item dat in deze keuzelijst Zone is geselecteerd, moet overeenkomen met het tweede cijfer van de unieke interne btw-code (codevat.code) van WinBooks Accounting. (De uitdrukking is VAL (SUBSTR (CODE, 2,1))).

Logisch veld

ParameterOmschrijvingBoekhoudkoppeling
Sluit deze btw-code uit voor de Intrastat-aangifteOm deze btw-code uit te sluiten in de Intrastat-aangifte