Om het invoerwerk te vergemakkelijken, kan elke actie of manipulatie gelinkt worden aan sneltoetsen. Zeer handig voor gebruikers die niet met de muis wensen te werken.

U hebt toegang tot deze functie door in het configuratiescherm te klikken op het icoon .

Elk van deze operaties wordt in dit scherm voorafgegaan door een symbool.
Aan elk van deze symbolen kunt u een sneltoets linken. Deze sneltoets zal dan in alle schermen kunnen worden gebruikt waar een icoon met dit symbool wordt weergegeven.
Deze sneltoets bestaat uit een combinatie van toetsen door het aanvinken van de Ctrl- en/of de Shift-toets, gevolgd door een andere toets van het klavier.

Wanneer u met de cursor over een knop of een icoon waarvoor er een sneltoets werd aangemaakt gaat, toont een tooltip de sneltoets in kwestie.

Indien u geen sneltoets wenst voor een bepaalde actie, dan behoudt u de optie Geen sneltoets.

Wanneer u met WinBooks on Web opstart, zijn er reeds een aantal sneltoetsen gedefinieerd.  De knop  laat u toe om na een reeks aanpassingen aan de initiële situatie, terug te gaan naar de standaardwaarden.

De sneltoetsen worden gedefinieerd per gebruiker en per browser.

Tabblad 'Acties'

Definitie van de sneltoetsen voor de acties toegankelijk in gans de toepassing

Tabblad 'Regels van het document'

Definitie van de sneltoetsen voor de acties enkel toegankelijk vanuit het inboekscherm van boekstukken

Tabblad 'Tabbladen'

Definitie van de sneltoetsen voor de tabbladen ter raadpleging van de tabellen van klanten, leveranciers, algemene rekeningen, dagboeken, ...

Tabblad 'Verrichtingen'

Definitie van de sneltoetsen voor de acties m.b.t. het afpunten en het raadplegen van de detail van de boekstukken

Tabblad 'Diversen'

Definitie van de sneltoetsen voor diverse acties

Tabblad 'Schermen'

Definitie van de sneltoetsen om rechtstreeks toegang te verkrijgen tot de schermen van klanten, leveranciers en algemene rekeningen

Bewaar uw gegevens.

Sjabloon

De sneltoetsen worden per gebruiker gedefinieerd.

Om te vermijden dat deze per gebruiker apart moeten worden bepaald, is het mogelijk deze te exporteren via een bestand.  Dit bestand kan nadien voor een andere gebruiker gerecupereerd worden.

Om uw sneltoetsen naar een sjabloon te exporteren, klik op de knop  en vul de naam van het bestand in.

Om uw sneltoetsen te importeren vanaf een sjabloon, klik op de knop ,

selecteer het te importeren bestand en klik op bewaren.

Boekhouding

Gebruik sneltoetsen die geen conflict geven met uw browser. Zo zal bijvoorbeeld de sneltoets F5 zonder de control- en/of shifttoets  steeds slechts uw webpagina refreshen.