Link naar de boekhouding

Algemene rekening en BTW-codes zijn afhankelijk van:

Bij het aanmaken van een document in de facturatiemodule (offerte, bestelling, verzendnota en/of factuur) beïnvloeden de regels die in het document geboekt zijn, automatisch de algemene rekeningen en gebruiken ze btw-codes.

Via de configuratie heeft de gebruiker de keuze om automatisch naar deze informatie te zoeken, zoals:

Eerst artikel daarna relatie

Tijdens het invullen van het document, krijgen de algemene rekeningen en de btw-codes gedefinieerd in het artikel voorrang ten opzichte van deze ingevuld in de relatie (klant of leverancier).

Eerst relatie daarna artikel

Tijdens het invullen van het document, krijgen de algemene rekeningen en de btw-codes gedefinieerd in de relatie (klant of leverancier) voorrang ten opzichte van deze ingevuld in het artikel.

Het artikel en de relatie

Tijdens het invullen van het document, zullen de algemene rekeningen en de btw-codes gedefinieerd zijn door deze van de boekhoudkundige categorie van het artikel.

Raadpleeg de documentatie met betrekking tot de artikelen om uw boekhoudkundige categorieën te definiëren.

Boekingsmethode:

Bij het centraliseren van facturen (of creditnota's) naar de boekhoudmodule, heeft de gebruiker de keuze om de boekingsregels ingeboekt via de facturatiemodule al dan niet te detailleren.

Detail

Elke factuurlijn (of lijn van een creditnota) wordt afzonderlijk weergegeven in de boekhoudmodule. D.w.z. een document met bijvoorbeeld 10 artikellijnen zal in detail gecentraliseerd worden in de boekhouding, de 10 boekingsregels zullen in de boekhouding worden teruggevonden, zelfs als de artikelen naar dezelfde algemene rekening verwijzen.

Overzicht

Indien daarentegen voor deze optie wordt gekozen, worden de artikellijnen van hetzelfde document gegroepeerd in de boekhouding op basis van het gebruik van eenzelfde algemene rekening en eenzelfde btw-tarief.

Bron van de opmerkingen:

Opmerking hoofding

Het veld 'Opmerking' van het boekhouddocument (in het scherm van een verkoop of een creditnota) kan volgende informatie bevatten:

• ofwel leeg zijn;
  • ofwel de referentie van het document weergeven;
  • ofwel de omschrijving van de eerste regel van het document weergeven.
Ext. mededeling

Het veld 'Ext. mededeling' van het boekhouddocument (in het verkoop- of creditnotascherm) kan volgende informatie bevatten:

• ofwel leeg zijn;
  • ofwel de referentie van het document weergeven;
  • ofwel de omschrijving van de eerste regel van het document weergeven;
  • ofwel een OGM (een gestructureerde mededeling) weergeven.
Opmerking/rekening

Het veld 'Opmerking' van de algemene rekeningen van het boekhouddocument (in het verkoop- of creditnotascherm) kan volgende informatie bevatten:

• ofwel de omschrijving van de regel van het document weergeven
  • ofwel de boekhoudkundige instellingen gebruiken.

Raadpleeg voor meer details en uitleg de documentatie met betrekking tot de standaardwaarden van de boekhoudopties die gedefinieerd zijn in de tabbladen Aankopen en Verkopen van de algemene boekhoudmodule.

Formaat elektronische factuur:

Beheer elektronische opmaak per klant

Het activeren van deze parameter zal een extra veld in elk klantenbestand toevoegen om voor elk van hen het elektronische factuurformaat voor de klant te kunnen definiëren.

PDF

Maak uw keuze uit de voorstellen die beschikbaar zijn in het afrolmenu: geen, e-FFF V2, e-FF V3, PEPPOL/CEN BII V3

Als de PDF-optie is aangevinkt, zal de elektronische factuur niet via het digitalisatieplatform (en Codabox) gaan, maar ontvangt de klant zijn elektronische factuur en zijn PDF per e-mail.

Synchroniseer dagboeken

Door op deze knop te klikken, kan de gebruiker zijn boekhoudkundige dagboeken synchroniseren met de dagboeken op het digitalisatieplatform van WinBooks.

Raadpleeg de documentatie voor de formaten van elektronische facturen voor meer uitleg.

Klik op de knop  om uw configuratie te bewaren.

Het tabblad Algemeen in de Enterprise-versie is vergelijkbaar met het tabblad Algemeen in de Business-versie. Het enige verschil zit hem in het feit dat de Enterprise-versie de centralisatie van boekhoudkundige documenten op een uitgestelde manier toelaat. Deze methode wordt hieronder beschreven.

De boekhouding wordt bijgewerkt:

Wanneer de factuur of de creditnota wordt bewaard

Het document wordt na bewaring onmiddellijk gecentraliseerd in de boekhouding.

Op verzoek van de gebruiker

De documenten die in de facturatiemodule worden bewaard, worden niet onmiddellijk in de boekhouding gecentraliseerd. Het is dus de gebruiker die beslist wanneer de documenten in de boekhouding terechtkomen (Boeking per batch)