« Previous Version 2 Next »

De herkende velden worden gegroepeerd in maskers, maar er kunnen meerdere maskers worden aangemaakt voor een leverancier.

Voor een meer gespecialiseerd gebruik van de verschillende maskers gebruikt door Virtual Invoice, voor de herkenning van een factuur, is het tabblad SYSTEM van het scherm van de herkende velden zeer handig.

In het geval er meerdere maskers werden gedefinieerd voor een leverancier, kan u de layout van elk masker visualiseren via het tabblad SYSTEM.

Om dit tabblad SYSTEM weer te geven, ga naar VENSTERS/OPTIES/INTERFACE.

Selecteer de optie betreffende het systeemtabblad.  Dit tabblad verschijnt aldus als extra tabblad in het scherm van de herkende velden en geeft u extra informatie m.b.t. de gebruikte maskers, evenals systeeminformatie : de versie van het programma, van de ABBY OCR motor, de kwaliteit van de OCR (aantal juist herkende karakters / totaal aantal karakters) en zelfs de mogelijkheid om het .xml bestand te zien die de inhoud van het factuur, de herkende zones en annotaties bevat.

Door een masker te kiezen uit de lijst (op voorwaarde dat er voor deze leverancier meerdere gedefinieerd zijn), ziet u in een  blauwe kleur de positie van de velden van het geselecteerde masker : praktisch wanneer u meerdere maskers heeft en u een beetje verloren bent!

Bij het nader bekijken van deze maskers, kan het zijn dat u er eentje voor deze leverancier wenst te wissen of allemaal : om zo terug van nul te starten.

Om de definitie van een veld in een masker te wissen

Kies in de menu DOCUMENT/HERKENDE VELDEN/WISSEN  en klik op de knop van het betrokken veld (dit veld moet reeds een donker blauwe kleur op het scherm hebben, hetgeen erop wijst dat dit veld deel uitmaakt van een masker) : volgend bevestigingsscherm verschijnt :

Om een volledig masker te wissen

In het tabblad SYSTEM, kies eventueel het juiste masker uit de lijst indien er meerdere bestaan en klik op de knop  "Volledig masker wissen".