De herkende velden worden gegroepeerd in lay-outs, maar er kunnen meerdere lay-outs worden aangemaakt voor een leverancier.

Voor een meer gespecialiseerd gebruik van de verschillende lay-outs gebruikt door Virtual Invoice, voor de herkenning van een factuur, is het tabblad GEVORDERD van het scherm van de herkende velden zeer handig.

In het geval er meerdere lay-outs werden gedefinieerd voor een leverancier, kunt u de lay-out visualiseren via het tabblad GEVORDERD.

Maak geen lay-outs aan, enkel wanneer dit echt nodig is. Aarzel niet om EERST de optie 'Verbetering van de herkenning' te gebruiken.

Om dit tabblad Gevorderd weer te geven, ga naar Vensters/Opties/Interface.

   

Selecteer de optie 'Geef de informatie van het systeem weer in het tabblad 'Gevorderd'.

De extra informatie, zoals de kwaliteit van de herkenning (OCR) in de vorm van een percentage, het type van de gebruikte herkenning of processing (Optimum of Premium), of er een lokale lay-out werd gebruikt, evenals de mogelijke acties worden weergegeven.

    

Door een lokale lay-out uit de lijst te kiezen (op voorwaarde dat er voor deze leverancier meerdere gedefinieerd zijn), wordt de positie van de velden van de geselecteerde lay-out op het document in een kleur weergegeven: praktisch wanneer u meerdere lay-outs hebt en u een beetje verloren bent!

Bij het nader bekijken van deze lay-outs, kan het zijn dat u bepaalde velden van een lay-out wenst te wissen of zelfs een volledige lay-out wenst te wissen, of meer nog, alle lay-outs voor deze leverancier wenst te wissen: om zo terug van nul te starten.  

Om de definitie van een veld in een lay-out te wissen 

Kies in de menu Document/ Herkende velden /Veld wissen en klik rechts in het scherm op het door de lay-out herkende veld totdat dit veld een blauwe achtergrond krijgt, en klik vervolgens nog een keer, totdat u het volgende bevestigingsscherm krijgt.

    

Klik op Yes om de positie in de lay-out en de herkende waarde te wissen.

Klik op NO om enkel de herkende waarde te wissen.

Klik op Cancel om geen veld van de lay-out te wissen.

Om een volledige lay-out te wissen

In het tabblad Gevorderd, kies de juiste lay-out uit de lijst (indien er meerdere bestaan) en klik op de knop  'Volledige lay-out wissen'.

  • No labels