Connect stelt de finale klant in staat om zijn documenten op ons digitalisatieplatform te uploaden en ze naar zijn accountant te sturen (in het algemeen zijn accountantskantoor). Van zodra de documenten naar de accountant verstuurd zijn, worden deze verwerkt via het herkenningspatroon van karakters (OPTIMUM of PREMIUM) en zullen vervolgens beschikbaar zijn voor de accountant in zijn Virtual Invoice, om in het dossier van de klant geïntegreerd te worden.

Inboeken aan de kant van de ondernemer (finale klant)

De ondernemer verbindt zich met zijn Connect-applicatie via de ontvangen login-gegevens en selecteert het gewenste boekhouddossier.

Via een simpele 'drag and drop', plaatst hij er de gescande documenten op zijn bureau.

Op dit niveau kan hij reeds definiëren over welk type documenten het gaat en of deze reeds werden betaald of niet (deze twee opties zijn optioneel).

De ondernemer klikt nu op de knop .

Nadat deze documenten op zijn bureau bewaard zijn, kan de gebruiker op dit niveau nog met deze documenten interageren door erop te dubbelklikken om:

• een  specifieke vraag naar zijn accountant te sturen;
  • een uit te voeren actie voor dit document in de agenda van zijn accountant toe te voegen;
  • een betaling van dit document uit te voeren.

Voegt een vraag toe aan het document

Voegt dit document toe in de agenda

Om de betaling van dit document uit te voeren

Klik op Verzenden om de vraag of de aangemaakte taak in de agenda te versturen.

De geselecteerde factuur bevat nu een bericht  voor de accountant, die per e-mail op de hoogte wordt gebracht van de verzending.

De gebruiker kan nu al zijn documenten selecteren en deze naar zijn accountant sturen door op  te klikken. Na het versturen van deze documenten is het bureau van de gebruiker leeg. Deze zijn verzonden naar onze herkenningsservice.

Inboeken aan de kant van de accountant (accountantskantoor)

Wanneer de accountant in Virtual Invoice inlogt, wordt hij verwittigd, wanneer de OCR-herkenning is beëindigd, dat de documenten beschikbaar zijn op ons digitale uitwisselingsplatform (DEP).

Hij kan deze in zijn Virtual Invoice importeren, de door de OCR voorgestelde informatie controleren en deze bewaren in de boekhouddocumenten in het dossier van zijn klant.