In WinBooks Classic (Versie 6.00 of hoger)

Ga in het te migreren dossier met gebruiker SYSTEM

Doe vooraf de boekhoudtest van de twee actieve boekjaren.

Ga in het menu naar Dossier > Onderhoud > Boekhoudtest en vink 'Alle selecteren' aan.

Deze twee boekhoudtesten mogen geen fouten bevatten.

Dossier omzetten

Ga in het laatste actieve boekjaar naar:

Dossier > Onderhoud  > Dossier omzetten naar WinBooks on Web

U bekomt volgende scherm:

Klik op de knop .

WinBooks bewaart de back-up in het aangegeven dossier.

De namen van de WinBooks Classic dossiers die gemigreerd kunnen worden hebben volgende syntaxis : NaamVanHetDossier_DD_MM_JJJJ.ZIP

Zorg ervoor dat de back-uplocatie van uw WinBooks Classic back-up wel degelijk in uw omgeving bestaat alvorens de migratieprocedure van uw dossier op te starten.

Bestand migration.log

Tijdens de conversie van het dossier, genereert WinBooks Classic een migration.log bestand in de DATA directory van het WinBooks Classic dossier. Dit bestand bevat een reeks informatie die zeer nuttig kan zijn in geval van een mislukking van de conversie.

WinBooks on Web beheert geen trimestriële dossiers. Alle verrichtingen zullen geboekt worden in de laatste maand van het trimester van het jaar (maart, juni, september en december). Wij raden u daarom aan om uw trimestriële dossiers op het einde van het trimester te migreren.

In WinBooks on Web

Een dossier aanmaken

Kies 'Een nieuw dossier aanmaken a.d.h.v. een WinBooks Classic back-up'

Delen van het geüploade bestand
  • Privé: dit geüploade dossier zal enkel beschikbaar zijn voor deze gebruiker.
  • Licentie: dit geüploade dossier zal gedeeld kunnen worden met alle gebruikers van deze licentie.
  • Gebruiker: enkel de gespecificeerde gebruiker zal toegang hebben tot dit geüploade dossier.
Uploaden van een nieuw bestand

Selecteer de back-up die zich op uw computer bevindt door op  te klikken.

Klik op  .

Klik op .

Vink het vak 'Ik bevestig het aanmaken van dit dossier' aan.

Klik op .

Een voortgangsbalk geeft de status van de progressie van uw migratie weer.

Een boodschap meld u wanneer de migratie voltooid is.

Na de migratie ontvangt u een bevestigingsmail.

Controle

Vergelijk volgende punten tussen het WinBooks Classic dossier en het WinBooks on Web dossier:

• de boekhoudtest
  • de algemene balans, klasse per klasse
  • het totaal van openstaande posten klanten
  • het totaal van openstaande posten leveranciers
  • of het actief en het passief van de balans correct zijn

Vergeet de analytische balansen en het overzicht van de vaste activa niet te vergelijken, indien u deze modules in uw WinBooks Classic versie heeft.

Genereer en controleer de gevraagde overzichten/boekhoudtest door in het bovenstaande scherm op de knop  te klikken.

Typ vervolgens het woord 'bevestig'  en druk op de knop .

Deze controle is verplicht om toegang te verkrijgen tot uw gemigreerd dossier.

Om te eindigen

Gelieve toegang tot het dossier te verlenen aan de betrokken personen via het menu Instellingen / Configuratiescherm / Gebruikers en dossiers.

De toewijzing van een dossier aan een specifieke gebruiker is voorbehouden aan een gebruiker met een beheerdersprofiel (Administrator).

De modules algemene boekhouding (van de 2 actieve boekjaren), de analytische boekhouding, de vaste activa en de documenten van Virtual Invoice worden vanuit WinBooks Classic gemigreerd.

Migratie van de archieven van een Classic dossier