Het beheer van de diverse posten lonen is een module die losstaat van de algemene boekhouding en die geactiveerd wordt via de Instellingen/Configuratiescherm/Dossierinstellingen/Dossieropties - tabblad Modules.

Activeer het beheer van de diverse posten van de lonen, bewaar en herstart WinBooks on Web.

Maak in uw dossier een dagboek van het type Diverse posten lonen aan en bewaar deze.

Instellen van de DP lonen

Ga naar de instellingen van de DP lonen via de menu Instellingen/Configuratiescherm/Modules/DP lonen en klik op  .

Opmaak

Op dit moment zijn er 2 formaten beschikbaar:

• Standaard (e-FFF SocSec)
  • Soda

Enkel het standaardformaat laat een keuzemogelijkheid toe tussen een globaal bedrag of gedetailleerd per werknemer.

Gelieve contact op te nemen met uw sociaal secretariaat om het type van het bestand te kennen dat door hun loonberekeningssysteem wordt aangeleverd.

Analytische boekhouding

In het geval dat de module van de Analytische boekhouding op het niveau van uw dossier is geactiveerd, is het mogelijk om deze met de DP van de lonen te associëren.

Informatie verwijzing

Overeenstemmingstabel

De rekeningen die door uw sociaal secretariaat worden gebruikt, zullen in de praktijk vaak verschillend zijn t.o.v. de rekeningen die in het boekhoudplan van uw dossier worden gebruikt. Het is daarom nodig om een overeenstemmingstabel op te stellen die toegankelijk is via  .

Deze tabel zal automatisch ingevuld worden tijdens het importeren en de eventuele correcties van uw eerste DP van lonen.

Wachtrekening

Specificeer de algemene wachtrekening voor wanneer de rekening van het sociaal secretariaat geen overeenkomstige rekening in uw boekhoudplan vindt.

Import van een DP van lonen afkomstig van uw sociaal secretariaat

Selecteer uw dagboek DP van Lonen via Inboeken / Diverse posten, kies de periode en de betrokken datum en klik op  .

Overloop de boomstructuur van uw harde schijf of van uw server en selecteer het bestand dat u van uw sociaal secretariaat hebt ontvangen.

Klik vervolgens op  .

Tijdens de eerste aanmaak van een DP van lonen ten gevolge van de import van het bestand afkomstig van uw sociaal secretariaat, is deze overeenstemmingstabel leeg en zal er geen enkele lijn herkend worden en op de wachtrekening gezet worden, die in de instellingen van de module Beheer van de DP van lonen werd gedefinieerd.

Pas uw DP van lonen aan in functie van de rekeningen van uw boekhoudplan.

Van zodra deze diverse post werd aangepast, wordt de overeenstemmingstabel automatisch ingevuld en zal de volgende import van de DP van lonen geen problemen meer mogen geven.

Het is niet verplicht om dezelfde rekeningen te hebben als de rekeningen gespecificeerd door uw sociaal secretariaat.