Met de zuivere analytische diverse post kunt u de ingeboekte boeking op een analytische rekening veranderen zonder een algemene rekening van de boekhouding te beïnvloeden.

Zij laat dus een aanpassing van de boeking toe zonder de algemene boekhouding onnodig te belasten.

Voordat u een analytische DP boekt

Analytische diverse posten worden in een specifiek dagboek bijgehouden. Voordat u dus een analytische diverse post invoert, moet u een dagboek van het type Analytische boekhouding in de dagboekentabel aanmaken via het Configuratiescherm / Boekhouding.

Hoe een analytische diverse post invoeren?

De analytische diverse post wordt aangemaakt via het icoon  in het menu Inboeken / Analytische boekhouding

Kies de code van het dagboek van de analytische diverse post die u wenst te gebruiken, selecteer de periode waarin u de diverse post wenst te boeken en voeg een nieuw document toe via de knop .

Vul de details van de analytische DP in, met name het bedrag, de richting van de verrichting (D/C) en de nieuwe herverdeling. Vul eventueel een opmerking in.

De DP zal niet kunnen bewaard worden zolang de debet- en creditbedragen niet in evenwicht zijn voor elk analytisch plan.

Het inboeken van een analytische DP is in alle opzichten vergelijkbaar met het inboeken van een klassieke DP, behalve dat er geen boekhoudgegevens worden gewijzigd (algemene rekeningen, derden).

Exporteer eventueel uw DP naar de sjablonen van analytische DP via de knop  voor een toekomstig gebruik.