Zodra u alle gegevens van een facturatiedocument ingevoerd hebt, kan u :

• ofwel het document opslaan door op de knop  te klikken. De gegevens van de factuur of van de creditnota worden in de boekhouding geboekt, in de periode die met de documentdatum overeenkomt en in het dagboek dat aan de factuurlay-out gekoppeld is.
    Het document wordt in een lijst van af te drukken documenten opgenomen.
  • ofwel het document onmiddellijk . Een afgedrukt document wordt automatisch bewaard en bijgevolg in de boekhouding geboekt indien het om een factuur of een creditnota gaat.

Indien u het document onmiddellijk wenst af te drukken :

1. Selecteer indien nodig een andere afdruktaal voor de lay-out. Standaard wordt de taal van de klant voorgesteld.
  2. Wijzig indien nodig het aantal af te drukken exemplaren.
  3. Klik op de knop .

Indien u dit document achteraf opnieuw wenst af te drukken :

1. Haal het document op het scherm op door de lay-outnaam en het nummer te selecteren.
  2. Klik opnieuw op de knop .

Of gebruik de uitgestelde afdruk.

Indien het beheer van gescande document geactiveerd werd in de algemene parameters, zal het document eveneens onder pdf formaat bewaard worden en aan het boekstuk gekoppeld.