Met deze optie kan u alle handelingen van de verschillende gebruikers in een dossier traceren : u kan m.n. traceren wanneer iemand een dossier aanmaakt, het programma/Excel start of verlaat, ...
Er bestaat één logboek per dossier.
Om dit logboek te raadplegen :

1. Selecteer het menu DOSSIER, kies de optie ONDERHOUD en vervolgens de optie LOGBOOK.
  2. Selecteer het gewenste sorteercriterium in de afrollijst.
  3. Kruis eventueel het vak 'Enkel de toegangen tot de dossiers' aan.
  4. Klik op de knop  om extra selecties te maken : gebruiker, handelingstype, datum.

5.Tenslotte kan u de lijst  of  (dit impliceert ook het logboek leegmaken).

Momenteel traceert het programma enkel wanneer een gebruiker een dossier opent of sluit (naast het aanmaken van het logboek).

OPEN/CLOSE : openen van een dossier in WinBooks, met vermelding van de gebruikersgegevens, de datum en het uur, het verbindingstype (lokaal of client/server) en het geactiveerde boekjaar.
OPEN XLS/CLOSE XLS : openen van een WinBooks dossier in Excel, met dezelfde info als bij het openen/sluiten van een dossier.

D.m.v. het logboek kan u indringingen opsporen en de personen die op een bepaald moment in een bepaald dossier aan het werken waren, eenduidig identificeren. Indien u in een fiduciaire werkt, kan u tevens zien hoe lang iemand in een dossier gewerkt heeft en zo de facturen m.b.t. de prestaties van uw boekhoudkantoor onderhouden.

De goedkeuringsfunctie van documenten m.b.t. de BTW zijn eveneens traceerbaar.

APPRVAT : goedkeuring van de BTW-aangifte

APPRINTRA: goedkeuring van de intracommunautaire opgave

APPRLIST : goedkeuring van de jaarlijkse BTW-listing

Veiligheidshalve kan het traceren van handelingen in het logboek niet uitgeschakeld worden. Indien het logboek te veel handelingen bevat, kan u beslissen om de oudere te archiveren. Pas eerst een filter toe om de te archiveren handelingen te selecteren en klik vervolgens op de knop .